Tarikh Kemaskini : 8-Apr-2014 (My Birthday!)

BisnesJaya


(Ini adalah website persendirian Kak Jah/ BisnesJaya.com, dari masa ke semasa akan di update untuk memberi info terkini.)

Salam... Syukur Alhamdulillah...

Kak Jah jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini.

Berilah peluang kepada diri anda dengan membaca website ini dari mula baris pertama sehingga habis baris terakhir, baca sekerat-kerat tu yang tak berapa "nampak" tu, rugi..., anda dah sampai ke page website ini, luangkan beberapa minit masa berharga anda, ianya bakal membuka satu lembaran baru yang luarbiasa hebat dalam hidup anda - WOW!

~Pn. Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah
President/Founder BisnesJaya.com
Pakar/MultiJutawan Network Marketing
(Mei, 2013)

*****

Latest Happening: Tune Talk - Air Asia Livery Launch (in Conjuction with Tune Talk 5th Year Celebration)
@ Sepang Aircraft Engineering, 16-Jan-2014

Livery Khairi Neilson    Livery Mgmnt
TE Founder Mr Neilson with Minister YB Khairy Jamaluddin | TE Top Management/Directors with TT CEO Jason Lo

Livery 3 org     Levery Depan VIP
Kak Jah, Sifu Mazelan, & Director Lina | Kak Jah di depan VIP di tangga kapalterbang

dan jeng-jeng-jeng....

Livery-Bisnesjaya

Fuh! Livery BisnesJaya.com pun ada... terbaek lah! Dream Big!
(Thanks Sis Zaimah @ RO, for the superb photo of the year!)
Halo Tan Sri Dr Tony Fernandes.... :-) You teach us to Dream Big! TQSM!


*****

Yeszzzzz..... Syukurrrrr..... My 1st MISSION accomplish! Iaitu memecahkan rekod peribadi diri sendiri di bisnes sebelum ini dengan pendapatan tertinggi RM160 Ribu sebulan, kini di bisnes ToneExcel, income Kak Jah bulan lepas mencecah RM184 Ribu sebulan! & Kak Jah lakukannya hanya dalam masa 10 bulan sahaja! Giler betul bisnes sekupang dua kupang ni. This is for U my "Kerengga" & "SNIOP"! Kepada yang masih belum join => join now, Kak Jah akan tunjukajar gali lubok emas ini guna traktorrrrr.....!!!!!

Lagi syukur, RANGKAIAN KAK JAH juga ada yang dapat 5-ANGKA SEBULAN dalam jangkamasa yang SINGKAT beberapa bulan sahaja. Yang qualified dapat pergi Umrah percuma pun bertambah. JC/SC/Branch juga bertambah… sehingga 22 Branch'es, tak sempat nak update website – ramai yang laju sungguh ni! Sifu Mazelan pula dah tak bagi Kak Jah bagitahu lagi dah income dia sebab dah tak masuk akal terlampau tinggi naik & atas sebab-sebab keselamatan... hihi... Kepada rakan-rakan yang masih jadi pemerhati lagi, Kak Jah menyeru pergilah CHECK-IT-OUT-SENDIRI bisnes yang LUARBIASA HEBAT WOW ini, bisnes FENOMENA ARUS DERAS yang baru sahaja bermula, 1 REVOLUSI - selama ini orang guna handphone duit keluar, tapi kini kita guna handphone duit MASUK & dapat 8 PERKARA/BENEFITS! Kalau anda tak join pun, anda dah pakai pun tapi tak dapat benefits seperti yang TuneTalk ToneExcel bagi. Jadilah PENGGUNA BIJAK & PENGGUNA BUAT DUIT! TQ.

Gambar KJah

<Click Here: Video Sharing Kak Jah>

Jah 5000 Kad
Gempakkkk!!!

Anda boleh nilai sendiri...

Kalau bisnes ini tak promising, tak kan la Kak Jah sanggup keluar duit di HQ (18/2/2014) beli 5,000 keping simkad harga RM340Ribu cash! Kak Jah tahu ada yang akan cakap "Kak Jah tak pe la dah jutawan ada banyak duit", memang la... tapi kena ingat jutawan jutawan juga, nak keluar duit sebanyak tu kena fikir 3 kali juga...

Pandang lah dengan mata hati... orang yang nampak peluang ini akan do whatever it takes untuk rebut peluang ini!

Bisnes sempoi, mudah, & bebaloi-baloi niiiii.......


Gempak lagiiiii!!!!!

Selepas 9 hari Kak Jah buat gempak (cerita seperti di atas), pada 27/2/2014 Kak Jah buat lagi... ni dah bukan G1B1 dah ni, ni dah G2B2! Haha... Kak Jah beli lagi 5,000 keping simkad! Gilerrr.....

Nak berjaya, nak jadi jutawan - kena giler-giler sikit...! G1B1! Ini dh G2B2 nih! Haha...








KJah G2B2

                                                                                                                                                                                                                       

Special Coaching Kak Jah

Kak Jah menerima banyak pertanyaan dari seluruh Malaysia melalui fb/wa/sms/email/call minta Kak Jah share tips & teknik kejayaan pantas Kak Jah… Kawan-kawan… apalah sangat yang Kak Jah boleh share dengan menaip di fb/wa/sms/email… call tu ok lagi tapi still tak cukop… Jadi Kak Jah buat Special Coaching ini untuk sharing dengan anda semua. So jangan lepaskan sesi ini.
 
Rakan-rakan… ilmu yang Kak Jah share di sini bukan teori semata-mata (yang Kak Jah perolehi dari Sifu-Sifu Network Marketing berpengalaman [Terimkasih Sifu-Sifu...], baik secara langsung dengan menghadiri training mereka, juga dari pembacaan buku dalam & luar negara), malah praktikal apa yang Kak Jah sendiri lakukan sehingga boleh sponsor ramai, jadi Top Sponsor syarikat di bisnes TTTE sekarang & di bisnes Kak Jah sebelum ini; dan juga sehingga rangkaian Kak Jah boleh berkembang pantas dan mencapai kejayaan macam "torpedo" (rakan-rakan bagi gelaran). Ini ilmu MultiJutawan Traktor Kak Jah share tips teknik efektif efisien macam mana cara nak buat dengan pantas, mudah, & dapat banyakkkkk…. Pengalaman lebih 4 tahun di bidang network marketing hingga ke peringkat MultiJutawan, di samping pengalaman bekerja makan gaji selama 20 tahun, Kak Jah blend kan & compact kan dalam masa 3 ½ jam curahkan ilmu ni. So, rebut ilmu ini, pastikan anda & rangkaian anda ada ilmu ini, nanti anda juga yang senang.

~Ikhlas, Kak Jah

*****
Next Special Coaching Kak Jah

Jangan lepaskan peluang, Multi-Jutawan Kak Jah akan berada di
HQ Sri Petaling pada hari Sabtu 19-Apr jam 2.15pm-5.45pm (Pendaftaran 2.00pm)

SCKJ-HQ-20140419

"Nak Tahu Macam Mana Kak Jah Melakukan Dengan Cara Yang Pantas, Mudah, & Dapat Banyak?"

Topik: “Superb Network Development”.


Dapatkan tiket SCKJ RM60shj per pax.
(kanak-kanak bawah 12 tahun tidak dibenarkan supaya tidak mengganggu konsentrasi peserta lain)
dari Leader anda atau dari
BRANCH Cik Zaimah dengan bank-in ke account Maybank 514057650177 Zaimah Mohd Noor
dan sms Nama, Nom. Hp, Tarikh & Masa, Amount anda bank-in ke Cik Zaimah 011-1881 7710.

Sebarkan ke rangkaian anda, pastikan anda & rangkaian anda hadir! Tempat terhad, hanya 150org sahaja, 1st pay 1st serve basis.
P/s: Pls hubungi Cik Zaimah dahulu samada seat masih ada atau tidak sebelum anda bank-in. Tq
 

*****

Hebat Wow! Lagi Terbaru BRANCH Feb-2014

Huh! Ramai giler naik Branch bulan Feb-2014 - 12 orang!!! Pecah rekod lagi...!


Kak Tone1     Pic-Kak Gee     Pic-Shukri     Pic-Dr Myrza     Pic-Rizuan
Adeeb & Aireen (Kak Tone) (Shah Alam) || Kak Gee (Seremban) || Hj Shukri (Kota Tinggi) || Dr Myrza (Masai) || Rizuan (Miri)

<>Pic-Aisya     Pic-Murni Azizan     Pic-Zizi Lin     Hafizul
Aisya (Wangsa Maju ) || Murni & Azizan (Melawati) || Azizi & Azlini (Senawang) || Hafizul (Bkt Mertajam)

Tiada dalam gambar - Alfaizan (Kota Marudu) & Aiman (Kota Bharu)

RO-Kiss
Pheeewittttt……. BRANCH TERBARU awal bulan Febuari rangkaian BISNESJAYA….. CIK ZAIMAH (011-1881 7710), single & available lagi tu... haha... 1st level Kak Jah. Meletup lagi lah BisnesJaya lepas nih! & Bertambah seri lagi lah meeting branch lepas nih! Ahaks…

Tahniah & Syabas Geng... U deserved it! Ayuh kita bantu yang lain gali guna traktorrrrr.....!!!! Teruskan usaha bantu group & always guide them back to fundamental, buat ikut sistem yang Kak Jah dah terapkan & ingat terus taja di Level-1 anda & jangan lupa service mereka patut-patut :-) Sekali lagi syabas & tahniah!

  10 bulan Kak Jah di bisnes TTTE ini, rangkaian Kak Jah/BisnesJaya.com ada 22 Branch! Yup, 22 Branches! Banyak Service Center, & baaaanyakkkkk Junior Center! Hebat wow!

*****

Ini gambar terbaru 1-Mac-2014, sebahagian Branches bersama Geng Ketat Kak Jah bergambar kenangan di hadapan rumah Kak Jah.


Pic-22 Branch

"If You Want To Go FAST => Go ALONE!
If You Want To Go FAST, FAR, & BIG => Let's Go TOGETHER!"

                                                                                                                                                                                                                       

Majoriti orang tidak minat buat networking, termasuklah saya pada mulanya... tapi semua orang minat/perlu/terpaksa buat duit untuk keperluan dan kehendak kehidupan. Kita belajar pandai-pandai, bekerja makan gaji atau bekerja sendiri utk apa? Tak lain tak bukan untuk cari duit! Ini, saya ada cara cari duit yang sempoi dan yang penting ianya legal (ini bukan skim cepat kaya, ini kena ada usaha). Di samping kita buat duit, kita juga dapat bantu orang lain buat duit. Bukankah ini sesuatu yang baik!?

  Check-it-out lah sendiri program ini, dapatkan maklumat yang lengkap. Jangan kata "No" tanpa anda check-it-out sendiri. Ini peluang wow, very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan. Memang betul dalam kehidupan kita peluang datang & pergi, tapi itu peluang biasa-biasa, percaya lah... peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup kita. Dah check-it-out sendiri, then anda sendiri decide, no obligation. Orang bijak membuat keputusan berdasarkan maklumat yang lengkap, bukannya dengan dengar sikit dari sana, sikit dari sini, dari orang-orang di sekeliling mereka yang tak berjaya pun. Nak berjaya kena belajar dari orang-orang yang berjaya. Jadilah orang yang bijak!


*****

Tunggu apa lagi? Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm... sampai bila-bila la tak kan jumpa. Peluang datang tanpa smell tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je... Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it - check-it-out sendiri! No obligation. Udah-udah le tu hidup dok buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukop - bukannya buat bajet... dah tahu tak cukop - cari lah alternatif... dah tahu tak cukop - ubahlah! Ubah...! Ini tidak... biarkan aje. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk orang-orang tersayang di sekeliling anda, tak lupa juga untuk orang-orang yang memerlukannya - berkongsilah kepada mereka peluang yang sempoi ini. Kejayaan mutlak seseorang adalah apabila orang itu dapat membantu orang lain mencapai kejayaan juga.
 

*****

Tahukah anda…

Memang lumrah kehidupan manusia, kita secara semulajadi suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara-mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing.
Definisi simple network marketing adalah:
"Recommending and promoting what you like".
Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing :-)
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:

Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka, dan
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.
Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

 Banyak syarikat percaya, recommendation & promotion produk & perkhidmatan mereka melalui mulut-ke-mulut (word-of-mouth) adalah lebih efektif dari duit yg mereka bayar untuk pengiklanan & pemasaran secara tradisional. Maka mereka pun gunakan bajet tersebut untuk reward orang-orang yang recommend & promote ni. Jadi, jika anda suka dengan produk & perkhidmatan mana-mana syarikat ini, JANGAN TUKAR apa yang anda telah/ sedang/ akan buat, hanya teruskan recommending & promoting, dan biarkan syarikat-syarikat ini membayar anda.

Yang mana satu kategori anda? Saya pilih yang kategori kedua.

& Yang saya pilih ini bukan sahaja dibayar, malah nak melakukannya pun mudah & cepat. Tak perlu pengalaman, hanya ikuti sistem nya yang simple & praktikal. Ramai yang dah merasai pendapatannya. Mulakan dengan langkah pertama dengan check-it-out sendiri.



                                                                                                                                                                                                                       

Tune Talk Tone Excel

Revolusi Cara Kita Mengguna Telefon Bimbit
Guna handphone => Duit masuk!
(Tone Excel WOW Prepaid That Pays)

Simkad TTTE

ZAMAN SEDANG BERUBAH…
Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?

Tune Talk Tone Excel (TTTE) menyediakan peluang untuk kita menjadi pengguna bijak di dalam penggunaan handphone kita dengan pelbagai faedah yang di tawarkan, dan memberi peluang kita membuat extra income.
(Bagus ni… kalau kita tak join pun memang kita dah pakai handphone pun, baik kita join, dapat juga manfaatnya).

Pengenalan

Ini bukan bisnes m.l.m., bukan bisnes topup, ini referral program, bisnes simkad, buat kerja sekali, dapat komisyen berkali-kali selagi orang tu topup & mereka tak topup dengan kita, mereka topup di tempat-tempat biasa topup.

Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap…

Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…

  1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?
(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)
  1. Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?
(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)
  1. Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?
(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)
  1. Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?
(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)

Haaa… dah terbuka minda sikit? Kita dah guna hp banyak tahun dah, dan akan guna banyak tahun lagi (insyaAllah dikurniakan umur panjang), selama ni guna & akan datang guna jika tak tukar cara guna – duit keluar jer! Haaa… KINI, TIDAK LAGI, GUNA HP DUIT MASUKKKKK!


Fakta*:
  • Populasi penduduk Malaysia 27.4 juta
  • Talian Telefon Bimbit Berdaftar 34.4 juta (Postpaid 6.8 juta / Prepaid 27.6 juta)
(*Sumber: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia)
  • Maknanya – Potensi Pasaran kita sangat sangat BESAR!
  • Untuk pengetahuan anda, pada ketika ini bilangan yang guna talian TTTE baru 300+ ribu iaitu baru 1% jerrr...
  • Maknanya – Market sangat FRESH!
Psstttt.... bukan orang prepaid jer yang boleh join, orang pospaid pun kalau nampak manfaatnya sure dia pun join juga lah, macam saya sendiri, guna hp line postpaid C lebih 20 tahun tapi tak dapat apa, saya sanggup tukar ke prepaid TTTE yang banyak manfaatnya & boleh buat duittttt..... :-)

Maklumat Syarikat
  • Tone Excel Sdn Bhd was incorporated in 2009, to venture into the mobile industry in Malaysia. Tone Excel incorporates experiences and expertise from insurances, network marketing and financial services to formulate new channels and strategies, thus revenues.
Syed & Jason

“Mobile operators in Malaysia spend hundreds of millions of Ringgit for advertising and promotions in order to get subscribers. At Tone Excel we employ an innovative way of advertising where we get our WOW! community members to advertise by word of mouth. By doing so we save on advertising costs and will use our budget instead to continuously reward our members,” said En (now Dato') Syed Kamaruzaman Shahabudin, Executive Chairman of Tone Excel.

Signing of Agreement between Tone Excel Sdn Bhd Executive Chairman En Syed Kamaruzaman (on the right) and The CEO of Tune Talk Mr Jason Lo on the 10th of February 2010.

  • HQ Tone Excel
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, KL.
Tel: 010-5000 969 / 010-5333 969 / 603-9054 3809 ; Fax: 603-9054 0278 ; Website: http://www.toneexcel.com

Program Komuniti Rujukan/Referral WOW


Di
Kelolakan oleh Tone Excel (Menyediakan Peluang Perniagaan) & DiKuasakan oleh Tune Talk (Menyediakan Pembekal Perkhidmatan Telefon).

Sedikit background mengenai syarikat Tune Talk: Di miliki oleh syarikat induk Tune Group (kepunyaan Tony Fernandes) di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel, Tune Money, & Tune Talk. So, dari segi syarikat, jangan risau - backup syarikat sangat kukuh. Tune Talk sebenarnya menggunakan infrastructure Celcom (Celcom ada share 38% dalam TT), bermakna di mana ada coverage Celcom, di situ ada coverage TT juga. So, dari segi coverage pun, tak perlu risau - sangat luas.

Bagaimana nak menyertai program ini?

  • Mudah & murah sahaja...
  • Hanya bayar Modal/Pendaftaran RM90 sekali seumur hidup sahaja. Iya... 90 henggit jer!

Apa yang kita dapat bila menyertai program ini?

  • Kita akan dapat 8 perkara:-

(1). Dapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel, PERCUMA. simkadttte
  • Boleh kekalkan nom. hp lama.
  • Nom. postpaid pun boleh kekalkan.
(2). Di dalam simkad tersebut telah sediaada airtime/ topup/ kredit, AMAUN RM30. tunetalk
  • Pssstttt.... actually modal (membership fee tolak airtime) cuma rm50 jer.

Benefits sebagai Pengguna Bijak:
(3). Dapat Personal Accident Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100ribu, PERCUMA. tuneins
  • Cover 2 perkara - kematian & kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
(Ada yang kata, alah... cover 2 perkara ni aje? Ok lah tu... selama ni pakai telco C, M, D, U banyak tahun tak de cover apa-apa pun. Patutnya bersyukur dapat.)
  • Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM30 (tak beban pun sebab memang kita guna pun topup tu.)
  • Tarikh efektif hari ke-61.
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

(4). Setiap kali kita topup, kita:

(4.1). Dapat Mata Ganjaran/ Points

Topup Value Points
5 8
10 20
20 40
30 70
50 120
100 240
200 480
300 720
  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
Big Redeem
    • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. airasia
Contoh: Destinasi dari Kuala Lumpur ke Luar Negara:
  • Singapore, Hat Yai Thailand
  • Phnom Penh Cambodia, Padang Indonesia, Phuket Thailand, Yangon Myanmar, Siam Rep Cambodia, Brunei, Bangkok Thailand, Krabi Thailand, Ho Chi Minh Vietnam
  • Medan Indonesia, Clark Philippines, Chiang Mai Thailand, Bandung Indonesia, Bali Indonesia, Kochi India, Jakarta Indonesia
  • Macau, Vientiane Laos, Tiruchirappalli India, Surabaya Indonesia, Shenzhen China, Chennai India, Bangalore India, Guang Zhou China, Hanoi Vietnam, Kolkata India, Hong Kong
  • Perth Australia, Shanghai China, Taipei Taiwan, Cheng Du China
  • Melbourne Australia, Gold Coast Australia
    • Smartphonessmartphone- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
    • Tablets tablet - Ninetology, Samsung.
    • Watchwatch- Cookoo.
    • Tiket Wayang & Tiket Konsert.

(4.2). Dapat Extra Topup (Terbaru: Bermula 10-Jan-2014, Until further notice)  Airtime-Extra
    • Kita Topup rm30 => kita dapat extra topup rm10
    • Kita Topup rm50 => kita dapat extra topup rm20

(4.3). Dapat Cash Rebate 3% dari nilai kita topup (Terbaru: Bermula 1-Mac-2014).
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?
(5). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu rate pada kadar lebih murah. TuneHotel
  • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet - ok sangat la tuuu...
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

Hmmm... ada orang tanya kak jah, macam mana TTTE boleh bagi PA insuran RM100ribu percuma, tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel – jawapannya kita dah boleh agak dah – sebab TT di miliki Tune Group di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel – haaa... sebab tu lah dia boleh bagi, semua company tu di bawah satu company induk yang sama.

(6). Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… Pic-CabutanBertuah

  • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, dongle, tablet, cash, dsbnya.
  • Monthly lucky draw - eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200 each untuk 20 orang.
  • Port-in Lucky Draw - Terbaru: Tarikh tutup 31-Dec-2014; Total topup RM300 setahun, 2014.
Preve     Persona     SYM     iPad
    • Hadiah: Proton Preve 1.6 auto/ Persona 1.6 auto/ Motor SYM 200cc / 10 x iPad 16G wifi.
    • Yang bestnya, jika orang tu menang cabutan bertuah di atas, upline dia pun dapat hadiah jugak! Gila babas punya lucky draw nih!
    • Upline Pemenang Dapat: Cash RM25Ribu / RM10Ribu / RM5Ribu / 10 x RM1Ribu.
  • Refer TTTE website untuk latest update.

Wow, banyaknya benefits, & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TTTE, rugi-rugi kalau tak join nih!

Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas. Belum cerita bab buat duit lagi niiii... baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.

Kepada yang minat - usah brtangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad tunetalk/toneexcel sekarang juga!

&

Benefits sebagai Usahawan/Bisnes: (haaa… ini yang best ni.)

(7). Boleh buat duit$$$$$$......!!!!!!
Pic-Duit

(Pssttt.... ada 6 huruf $ sign – maknanya boleh pergi hingga ke 6 angka sebulan… bukan lah sekarang, insyaAllah dalam masa beberapa tahun lagi, ini bukan skim cepat kaya, yang penting potentialnya ada, boleh dapat).

Bila kita rujuk orang lain:
  • Bila mereka join => kita dibayar,
  • Bila mereka topup => kita dibayar,
  • Bila mereka rujuk orang lain & orang lain itu topup => kita dibayar.
Wah best ni!

Ada 3 jenis bonus:


Bonus Pertama: Fast Track
    • RM20 sekali bayaran untuk rujukan langsung kita (direct sponsor).
    • Rujukan tanpa had.


Bonus Kedua: Komisyen Topup

Haaaa…. bonus kedua ni yang paling best, di mana setiap kali orang di bawah kita topup, kita akan dibayar komisyen RM % daripada amaun topup mereka, sehingga 3 level:

  Jika kita topup kurang RM60 Jika kita topup lebih RM60
Level Minimum RM20  
1 6% 10%
2 3% 3%
3 11% 13%

Untuk lebih jelas lagi, kita tengok simulasi potensi pendapatan bulanan di bawah.

Contoh semua orang taja 10 orang & semua orang topup RM30 dan RM60.

Ini komisen kita jika 6%/ 3%/ 11%:
Ahli Biasa: Topup RM20 - RM59.99
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 6% 18 36
L2 100 3% 90 180
L3 1000 11% 3,300 6,600



3,408 6,816

Ini komisen kita jika 10%/ 3%/ 13%:
Ahli Biasa: Topup RM60 & ke atas
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 10% 30 60
L2 100 3% 90 180
L3 1000 13% 3,900 7,800



4,020 8,040

Ok tak? Dapat income pasif/pencen RM3ribu hingga RM8ribu sebulan? Ok sangat tuuu... Realiti di luar sana nak dapat income pasif/pencen macam tu kalau kita kerja kerajaan, kita kena kerja 30 tahun, & jawatan tinggi seperti pengarah, bila kita pencen dapat lah income pencen/pasif macam tu. Bukan senang ooo... Di sini kalau kita boleh buat dalam masa 6 bulan pun kira ok sangat lah tu.
  • Tiada had masa – boleh buat cepat atau lambat, banyak atau sikit.
So now, terpulang kepada kita... Nak dapat banyak ker nak dapat sikit? Nak dapat cepat ker nak dapat lambat?
Kalau nak dapat banyak - sponsorlah ramai orang.
Kalau nak dapat cepat - sponsorlah laju-laju dan servicelah group (sikit jer nak servis sebab bisnesnya mudah),  supaya merekapun cepat & pandai duplikasi.
Terpulang pada diri masing-masing nak income & usaha yang mana.
Siapa buat - dia ada income, beza – banyak/sikit, cepat/lambat… kita yang tentukan dengan usaha kita, & ofcourse dengan izinNya.
So kalau kita boleh buat cepat & dapat banyak, kenapa kita nak buat lambat & dapat sikit!??
Jeng, jeng, jeng... Now, Kak Jah bagi contoh ADVANCE sikit... biar anda tak senang duduk lepas membaca ni... hihihi...

Kita ada lagi komisyen yang lebih advance jika kita jadi Center - samada Junior, Service, atau Branch. Detailsnya ada diterangkan di bahagian bawah website ini tajuk Center. Di sini just tunjuk satu contoh iaitu Service Center, kita boleh dapat komisyen additional 2.5% dari level pertama hingga INFINITI level! Yup infiniti level! Banyak tuuu...

Contoh, tunjuk sampai level ke-4 sahaja lah, nanti kalau tunjuk sampai banyak level kata tak logik la pulak, angkanya sangat besar.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 12.50% 38 75
L2 100 5.50% 165 330
L3 1000 15.50% 4,650 9,300



4,853 9,705
L4 10000 2.50% 7,500 15,000



12,353 24,705
Sampai level ke-4 sahaja income RM12ribu hingga RM24ribu sebulan.

Tengok contoh ni pulak - Kita taja 100 orang di level pertama kita, manakala semua orang yang lain menaja 10 orang.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 100 12.50% 375 750
L2 1000 5.50% 1,650 3,300
L3 10000 15.50% 46,500 93,000



48,525 97,050
L4 100000 2.50% 75,000 150,000



123,525 247,050
Sampai level ke-4 sahaja income boleh pergi sampai RM123ribu hingga RM247ribu sebulan. Gilerrrr!!! Bisnes sekupang dua kupang boleh pergi banyak macam ni! Tahu lah bukan sekarang boleh dapat, a few years lagi la - 3 tahun?, 4 tahun? 5 tahun? Yang penting ada potential dapat & boleh dapat bukan jangkamasa puloh-puloh tahun, & nak ke arah dapat tu tak de la income YOYO giler-giler, turun-naik sikit-sikit tu ada la.. insyaAllah ke arah menaik kalau kita buat dengan cara yang betul, & dengan izinNya. Kena ingat, bilangan ahli sampai 100 ribu tu memang nampak sangat ramai/banyak, tapi bukan kita seorang sahaja yang buat, ini lah keindahan/kelebihan bisnes network marketing, bilangan tu kita capai atas hasil kerjasama effort teamwork (kuasa "leverage"). Tak nak tengok kat L4-100 ribu ahli tu sebab rasa macam susah nak dapat banyak tu pun tak pe, tengok jer kat L3-10 ribu ahli - itu pun income boleh capai RM48ribu hingga RM97ribu sebulan - banyak sangat dah tu...

Isykkk... kira sendiri lah berapa income kalau infinity level. Tak nak tunjuk lah kat sini sebab jumlahnya sangat besar, nanti kata kelentong la pulak.

Pada ketika ini, orang yang income paling tinggi dalam bisnes ini, namanya Mazelan (kami panggil Sifu Mazelan). Beliau buat perniagaan ini dah 3 tahun lebih, sekarang income beliau dah lebih RM240ribu sebulan (as at Nov/Dec-2013). Income ini bukan sahaja income pasif tiap-tiap bulan dapat malah terus meningkat sebab orang hari-hari guna hp & network berkembang; barulah betul income pasif macam ni, meningkat pulak tu, masyaAllah. Sifu Mazelan taja direct 400 orang dalam masa 2 tahun (lepas tu beliau stop menaja, kalau dapat orang join pun lepas 2 tahun tu sebab orang tu serah diri... hihi) & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-23;
Kak Jah taja direct 400 orang dalam masa 8 bulan, & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-3; Macam mana Kak Jah boleh buat cepat? Sebabnya tak lain tak bukan terimakasih tak terhingga buat Sifu Mazelan kerana usaha gigih & konsisten beliau melakukan/mengembangkan bisnes ini, percaya dengan potensi bisnes ini, & juga sistem pendaftaran sms beliau yang memudahkan kami semua buat kerja, sumbangan website beliau yang banyak membantu kami, tak lupa juga buku panduan mazelan yang jelas, & terimakasih juga di atas tunjukajar & kata-kata perangsang beliau. Kak Jah doakan Sifu Mazelan akan cecah 7 angka (yup, jutaan ringgit) sebulan sebelum hujong tahun 2014 ini (isykkk bisnes sekupang dua kupang jer ni...), & kita semua pun sama-sama menyusul berjaya macam beliau. Juga terimakasih buat my direct upline Abang Ishak yang cool & sentiasa bersedia membantu bila diperlukan. & Of-course TQVM to syarikat TTTE - that goes without saying! Top management CEO Tn Syed, Founder Brilliant Wow Mr. Nelson, & Director "mau tak mau" Mr. Vincent :-)
  • Yang bestnya rakan-rakan... (berapa banyak best la bisnes ni... hihi... tapi yang ini memang betul-betul best), yang bestnya bisnes ini, orang-orang di bawah kita nak topup mereka semua tak cari kita, mereka topup lah macam biasa yang mereka selalu topup sebelum-sebelum ini iaitu di tempat-tempat topup seperti 7-eleven, petrol stesen, pasaraya, mesin topup, mahupun gunakan fasiliti ebanking. Best, best kan! Kita tak perlu servis mereka! & Tak perlu nak ingatkan mereka untuk topup, mereka pun tak suka kita ingatkan, sure mereka pakai/topup punyalah.

Tmpt Topup-1

Tmpt Topup-2

TuneTalk Tmpt Topup-3

  • Kerja sekali – kenalkan program/simkad ini; Dapat banyak kali – setiap kali orang topup; Tak de apa-apa nak jual lagi.
Cerita pelik tapi benar! Salah satu perkara asas & penting yang perlu kita ambilkira semasa nak tentukan/pilih bisnes yang bagus adalah bisnes itu kena ada REPEAT SALE, & cara nak dapatkan repeat sale itu adalah dengan CUSTOMER YANG SAMA akan repeat beli lagi dari kita. Semua orang mengetahui perkara ini, ianya adalah benar, jadi tiada apa-apa yang nak di pelik kan. Haaaaa…… ni yang nak cerita nih! Di bisnes TTTE kita dapat REPEAT SALE TANPA BUAT REPEAT SALE! Aikkk! Macam mana boleh jadi macam tuh?? Terjadinya begitu sebab CUSTOMER KITA HANYA BELI SEKALI SAHAJA DARI KITA (simkad), lepas tu mereka tak beli lagi dah dari kita (topup), tapi kita MASIH & TETAP DAPAT KOMISYEN (topup) SAMPAI BILA-BILA selagi customer kita tu topup! Hah! Tak ke benar tapi pelik tu – boleh dapat repeat sale tanpa buat repeat sale!?? Yup, bisnes ini memang luarbiasa! Ayuh, buka minda anda, buang prasangka anda, check-it-out sendiri dulu. Saya dulu pun tertutup minda & berprasangka. Alhamdulillah Allah dah buka pintu hati supaya tidak lagi begitu. Usah bertangguh, sangat sukar nak dapat peluang bisnes pelik tapi benar ni! Dah la tu modal 80 hinggit jer! & Yang sangat penting u takkan bebankan orang yang u kenalkan sebab kalau mereka buat tak berjaya pun mereka tak rugi apa-apa malah mereka dapat banyak benefits. Syukur jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & share peluang ini – ramai boleh dapat benefits & extra income. Terbaek!

Bonus Ketiga: Bonus Penajaan
  • Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.
  • Jika 2 orang – dapat 10%
  • Jika 5 orang – dapat 15%
  • Jika 10 orang – dapat 20%
  • Huuu... dapat extra bonus... saper nak bagi.

Tarikh Bayaran

Bonus Pertama Fast Track

  • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
  • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus Kedua Komisyen Topup

    • dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.

Bonus Ketiga Bonus Baru

    • di kumpulkan setiap bulan & akan bayar pada Januari 2014.
Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.

Rakan-rakan,

  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Anything happen to us, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun (combined all telco account yang aktif).
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Penyelenggaraan rendahrm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.
Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai rm ratus-ratus sebulan, ada yang sampai rm ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TTTE cuma 30 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm30 tu.
  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak!

Kak Jah ada sembang-sembang dengan Mazelan, Abang Ishak, & pihak Management Syarikat, heeee... bisnes sekupang dua kupang TTTE ni sangat besar potentialnya. Tahukah anda orang paling kaya di dunia ialah Carlos Slim Helu from Mexico, bisnesnya adalah telco, tak payah tengok jauh-jauh lah, di Thailand orang paling kaya ialah Thaksin (bekas Presiden), bisnesnya adalah telco juga, kat dalam negara kita sendiri, antara orang paling kaya ialah Ananda Krishnan, bisnesnya juga telco! & Ramai lagi lah di dunia ni yang kaya dengan bisnes telco. Mereka tu jadi kaya dengan 1 negara. Bayangkan rancangan masa depan TE yang akan pergi ke negara-negara yang TT masuk & TT akan pergi ke negara-negara yang AirAsia landing! Hah! Besar giler babas marketnya. Teman-teman, tak perlu pikir jauh-jauh la.. kat Malaysia ni 34 juta prospek, yang baru pakai TTTE hanya 200+ribu talian jer, tak sampai 1% pun! Kita fokus kat Malaysia dulu jer, yang lain-lain tu kalau jadi Alhamdulillah, kalau tak jadi pun, kat Malaysia ni pun banyak sangat lagi market tu! Ayuh teman-teman, lakukanlah sungguh-sungguh sekarang ni.. rugi rugi orang yang berlengah!

Hah panjang umur... news dah keluar pun...

20 Orang Paling Kaya Di Dunia 2013

Senarai baru 20 orang paling kaya di dunia baru dikeluarkan oleh Forbes. carlos

Carlos Slim Helu yang terlibat di dalam industri telekomunikasi di Mexico masih mengekalkan kedudukan sebagai manusia paling kaya dengan harta berjumlah $73 billion. Seterusnya adalah Gates, pemilik syarikat gergasi Microsoft dengan harta berjumlah $67 billion.  Manakala tempat ketiga adalah Amancio Ortega, berasal dari Sepanyol yang merupakan pemilik kepada rangkaian butik Zara dengan harta bernilai $57 billion. Beliau pertama kali masuk ke ranking Top 3 sekaligus meletakkan Warren Buffet di tempat keempat dengan harta berjumlah $53.5 billion. Manakala tempat kelima adalah Larry Ellison, pemilik syarikat Oracle dengan jumlah kekayaan bernilai $43 billion.
20 kaya

Teman-teman...
Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah, tetapi Jika tidak, ayuh UBAH lah! SAMBUTlah PELUANG yang WOW ini! Kepada yang dah menyambutnya - BUAT BETUL-BETUL. Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni! Gali, Gali, Gali guna TRAKTOR!


Akhir sekali, perkara yang kita dapat apabila kita menyertai Program Komuniti Rujukan/Referral WOW ini adalah:
(8). Dapat masuk Pertandingan, hebat hebat belaka... Pic-Competition

  • Top Sponsor of the Month - Syarikat TE bagi RM1 Ribu + Kak Jah bagi RM500 (untuk group Kak Jah), so total RM1,500.
  • Top Topup - hadiah Hp Blackberry Z10, dsbnya.
  • Pakej Umrah umrah
    • Kelayakan: Komisyen topup RM1,000 sebulan, mana-mana bulan, dapat pergi Umrah percuma – tarikh tutup Jun-2014. Senangnya nak dapat...
  • Pakej Percutian ke Bali Bali
    • Trip percuma ke Bali, untuk 100 orang yang pertama berjaya dapat sponsor direct 180 orang, dari Oktober-2013 hingga April-2014 (6 1/2 bulan), dengan RM500 pockey money untuk 10 orang yang pertama.
  • Refer TTTE website untuk latest update.

Rate TTTE:

  • Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu...
  • Contoh nak dapat rate murah:
  1. kena topup > certain amount,
  2. kena call > certain time,
  3. kena call waktu tertentu,
  4. kena call/sms same network/telco,
  5. balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya.
So sebenarnya telco lain tu tak lah rate nya serendah seperti yang di sangka.

Rate TTTE
- Call 28sen seminit

- Sms 10sen
- Dataplan:
   -
Daily 10 sen@Mb
   - Weekly RM17
   - Monthly 1G RM42
   - Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call
   - Monthly 3G RM99

Dataplan Mingguan:

  • 200MB untuk Data Internet Access + PERCUMA 20 mins membuat panggilan tempatan.
  • Ratenya adalah RM17 seminggu.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
  • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM17, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
  • Selepas itu sms CC17 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC17 STOP kepada 2222.
  • Dataplan Bulanan:

  • 1G untuk Data Internet Access + PERCUMA 60 mins membuat panggilan tempatan, dan 100 SMS percuma.
  • Ratenya adalah RM64 sebulan.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
  • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM64, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
  • Selepas itu sms CC64 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC64 STOP kepada 2222.
  • 3G rate RM99 sebln – sms 3G hantar ke 2222.

  • Untuk maklumat rate yang lain seperti IDD, Roaming, Blackberry Plan, Tune Buddies - please refer to website ToneExcel.

    Jadi, rate TTTE sederhana sahaja. Maknanya ada telco lain yang rate lebih tinggi dari TTTE, ada yang lebih rendah juga. Telco ni dari masa ke semasa akan fight each other untuk jadi paling kompetitif rendah, so ada masa-masa tertentu telco U lebih rendah dari yang lain, masa yang lain pula telco D, lain masa M, C, begitulah pusing-pusing.... Jadi at one time mesti ada mana-mana telco yang rate lebih rendah dari TTTE. So kepada prospek yang sedang pakai telco yang ratenya sekarang lebih rendah daripada TTTE, katalah dia pakai RM60 sebulan, bila dia tukar ke pakai TTTE katakan jadi RM90 sebulan, so just tanya dia "U nak jimat 30 hinggit sebulan ker atau u nak peluang dapat income ribu-ribu sebulan?". Kalau dia jawap dia pilih nak jimat, bagitahu dia last "Ok lah, u pilih lah jimat 30 hinggit sebulan seumur hidup u, aku tak nak... aku nak pilih untung ribu-ribu sebulan, boleh sampai 5-angka sebulan, malah ada potensi pergi hingga ke-6 angka sebulan! So apalah sangat jimat 30 hinggit sebulan tuh! U pikir la sendiri...". Fullstop.

    Apakah Risiko Anda?
    Kalau bukan ini – ada apa lagi?
    Kalau bukan sekarang – bila lagi?

    Untuk ke sekian kalinya, Kak Jah tanya lagi - "Ada telco lain bagi benefits seperti semua di atas tuh?" Kak jah tolong jawapkanlah - "Mana aderrrrr.....!!!!!". Tak tukar ke simkad TTTE jugak lagi, tak tahu la nak terangkan macam mana lagi dah... Dah terang lagi bersuluh, bukan setakat suluh dengan lampu suluh, ni dengan lampu spotlight stadium dah ni... tak nampak jugak lagi - parah dah tu... hahaha...

    Ayuh rakan-rakan, setiap detik yang anda tangguh untuk join bisnes ini, setiap detik itu lah anda rugi sebab hp bil/topup terus berjalan pakai hari-hari...

    Cepat join cepatlah Kak Jah & Rakaniaga Kak Jah yang lain boleh tunjukajar, cepatlah U dapat benefitsnya & cepatlah U boleh buat duit.


                                                                                                                                                                                                                          

    Pengiktirafan, Penghargaan, Laporan Media

    News-Tony Jason
    Tony Fernandes - CEO of Air Asia, Jason Lo - CEO of Tune Talk, Syed Kamaruzaman - Executive Chairman Of Tone Excel, Neillson Tong, Vincent Oh - Directors of Tone Excel

    TTTE: Rakaniaga Lembaga Pelindung & Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM), Mei-2013


    LP&KPM
    Sijil

    News-LPKPN


    News-LPKPN2
    Utusan Malaysia
    Kosmo


    Seminar Kesedaran Penipuan Pelaburan Dalam Perniagaan, Peringkat Kebangsaan, di Wisma Bernama, Jun-2013

    News-Seminar Kesedaran
    News-Seminar Kesedaran2
    Anjuran Lembaga Kesedaran Pencegahan Jenayah Malaysia
    Dengan Kerjasama PDRM, Bank Negara, Suruhanjaya Sekuriti, SSM, & LPKPM
    Penaja Rasmi - Tone Excel

    Tone Excel bekerjasama dengan Yayasan Sultanah Bahiyah, Jun-2013

    News-Sultanah
    Dato' Seri DiRaja Tan Sri Tunku Puteri Intan Safinaz Binti Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah

    (Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah)

    News-100K Cek
    Penyampaian cek PA Insurance RM100ribu kepada pewaris member Tone Excel, di saksikan oleh YB.
     
    Testimoni, antaranya...

    Senarai testimoni di bawah sedang dikemaskini.....

    KJ&ALoq
    BRANCH (Ogos-2013) Kak Jah & Abang Loqman (Puchong) : 019-310 5171 & 010-541 5928
    President/Founder BisnesJaya.com ; Pakar/Multi-Jutawan Network Marketing
    Top Sponsor, Top Income Earner Terpantas, ADMIN website BisnesJaya.com

    Permulaan menang... Bulan Pertama (Mei-2013): Top Sponsor No.1 Syarikat
    "Syukur Alhamdulillah... Kak Jah jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini... Bisnes ini bukan sahaja mudah/sempoi, malah ianya langsung tidak membebankan sesiapa sahaja yang buat. Kalau tak join pun memang dah pakai hp pun... baik join, dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.... incomenya recurring pasif berterusan & meningkat setiap bulan, insyaAllah...
    Rugi besar sapa tak buat!"


    VPRO


    RO-rome
    BRANCH (Feb-2013) Cik Zaimah (Serdang) : 011-1881 7710
    Vice President BisnesJaya.com ; Pakar Bisnes Internet & Strategi Media Sosial
    cum Reporter BisnesJaya.com :-)

    "Syukur Alhamdulillah dan terima kasih beribu lemon Kak Jah kerana bermula Sept 2013, Tone Excel telah dan bakal merencanakan perjalanan hidup yang sungguh menarik dan keterujaan buat diri saya. Speechless bila dinobatkan sebagai Branch pada Feb 2014 dan lagi terharu bila Kak Jah tawarkan business partner (serta diberi kepercayaan) menyandang Vice President BisnesJaya.com dan seterusnya berkolaborasi menerajui halatuju bisnes sekupang dua kupang yang “mudah, sempoi & berbaloi-baloi” dan menjana income serta beri pelbagai ganjaran wowweeeee yang tidak pernah saya kecapi sebelum ini dengan telco lain. Terima kasih BisnesJaya.com kerana mu aku di sini dan kini kami sedang menuju puncak kejayaan. To da moon… To da moon…"


    *****
    "Hobi saya adalah melancong. Saya memang kaki jalan.. melancong & cuti-cuti sana sini sinun ler katakan.. Sapa tak suka merayap kan? Cakap je destinasi mana, semua nak pergi.. Tapi semua tu perlukan DUIT... kalau kaya raya.. hari-hari, hari melancong sedunia...

    Kenapa saya jatuh hati pada TTTE? Saya dah jumpa lubuk pendapatan sampingan for my future holidays.. dan saya yakin yang TTTE mampu bawa saya melancong dengan lebih jauh lagi.. Kenapa? Sebab macam2 menda TTTE bagi; Jana pendapatan sampingan, FREE PA Insurance (RM100K), FREE tiket AirAsia, FREE holidays, FREE Airtime, cabutan bertuah, tempah Hotel Tunes murah dan macam-macam lagi! Bukannya susah pun! Cuma tukar SIMKAD jek dan guna handphone kita seperti biasa. Tiada bebanan malah menguntungkan."

    ~Mudah, Sempoi dan Berbaloi-baloi! Wowweeeeeee…. To da moon... to da moon...



    B R A N C H'es  BisnesJaya.com

    Kak Ton
    BRANCH (Feb-2014) Adeeb & Aireen (Kak Tone) (Shah Alam) : 012-914 5151 & 010-800 9041

    "Syukur kehadrat Allah SWT kerana membuka mata & hati untuk menerima peluang bisnes ini.
    TONE EXCEL adalah bisnes SIMKAD yg paling "Malatops" dalam alaf sekarang. Revolusi penggunaan HP! Inilah Referral program yang sangat memanfaatkan semua orang yang menyertai program ini.

    Dimana kita nak cari bisnes dengan bermodalkan cuma RM90 sekali seumur hidup dan mendapat 8 Kebaikan yang Syarikat Telco lain tak beri, menariknya Plan Bisnes yang tiada tandingan di luar sana yang boleh mencapai 4,5 hingga ke-6 angka pendapatan sebulan. Serta mendapat pendapatan/income berpanjangan atau lebih dikenali sebagai "PENCEN". Dengan bisnes ini juga, saya dapat silaturrahim antara Keluarga/Rakan Sekerja/Kenalan Baru.

    Saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi jutaan "Terima Kasih" pada orang yang menampakkan peluang bisnes yang saya namakan "Lubuk Emas" ini. Apa tunggu lagi, Gali..Gali..Gali.. Ini kalilah! "


    Kak Gee-new

    Branch (Feb-2014) Kak Gee (Seremban2) : 010-507 6645

    "Permulaan awal hanya buat sebulan jer... kemudian sibuk berpolitik 3 bulan... langsung tak buat apa-apa aktiviti TE pun namun begitu pendapatan pencen dapat di rasa juga. Bulan Oktober 2013 baru nak bermula semula & alhamdulillah sungguh tak di sangka bonus topup pada 21-Nov-2013 melepasi  quota untuk package UMRAH PERCUMA! Terimakasih kepada Sifu Jahlilawati, Sifu Mazelan, Abang Ishak kerana memberi tunjuk ajar & ILMU TE & terimakasih kepada pihak Managemant TE kerana memberi peluang yang sangat luar biasa hebat dalam Industri Telekomunikasi.... & terimakasih tak terhingga kepada semua Leaders di dalam group Kak Gee. Income campur-campur semua account & untung runcit simkad dah capai juga 5 angka sebulan."


    Syukri

    Branch (Feb-2014) Hj. Shukri (Kota Tinggi) : 010-510 9905

    "Beberapa tahun yang lalu saya membayar downpayment sebanyak RM120,000.00 untuk membeli sebuah rumah kedai berharga RM600,000.00. Jumlah tersebut adalah pelaburan saya bagi menyediakan 'recurring passive income' bernilai kira2 RM6,000.00 sebulan selepas selesai installment sebanyak lebih kurang RM2800.00 selama 25 atau 30 tahun. Pada 11/12/13 saya menyertai program Tone Excel dengan pelaburan hanya sebanyak RM80.00. Mulai bulan kedua sahaja, saya telah membuat 'recurring passive income' sebanyak lebih RM1200.00 sebulan dan jumlahnya terus meningkat dan meningkat lagi pada bulan2 berikutnya. Bersama Tone Excel, kita tidak perlu buka kedai dan modal yang besar untuk terlibat dalam industri telekomunikasi bernilai berbillion ringgit. Kita hanya perlu buka mulut untuk menerangkan keunikan produk dan bisness modelnya yang sempoi, seterusnya 'share & invite' sahaja. Sesiapa saja pun pasti boleh berjaya bersama Tone Excel... "


    Myrza

    BRANCH (Feb-2014) Dr Myrza (Masai) : 016-787 8743
    “Kalau orang jumpa saya dan bertanya kenapa saya join program TE ... jawapan saya adalah .. "why not?". Sebab ke manapun  kita menoleh; kedepan-belakang ,kekiri-kanan .. semua org guna hp. Kita hanya menyuruh orang menukar simkad tapi dan juga tiada beza simkad kita dengan yang mereka gunakan.... tapi kita punya special sikit sebab yang kita gunakan ni menghasilkan income pasif. Seperti yang selalu saya katakan kepada orang-orang... buatlah.. target kita simple je. Bulan pertama bil telefon anda percuma, bulan kedua dapat duit poket sedikit dan bulan berikutnya gaji kita naik 20%-40% setiap bulan dan selepas setahun-dua dah boleh pencen. Buat lah!!”
    Rizuan BRANCH (Feb-2014) Rizuan (Miri) : 012-330 1177

    "Bisnes sempoi... hanya perlu bukak mulut sharing jer... 10minit pun orang dah boleh/nak join. Buat dengan tak buat jer... Hah, tunggu apa lagi - buat ler! Jumpa orang bukak mulut sharing... orang tak kenal pun boleh. Pelan-pelan buat pun income ok jugak. Yang best masa mula-mula tu tengok sikit je duit, tiba-tiba generasi ke-3 jadi banyak, makin lama makin meningkat."

    Aisya BRANCH (Feb-2014) Nuraisyah (Wangsa Maju) : 013-345 7263

    “Alhamdulillah syukur kehadrat illahi dengan limpah kurniaNya saya bertemu dengan perniagaan ini ... Jutaan terima kasih yang tak terhingga pada En Syed Fadzril kerana sudi berkongsi peluang tak lupa juga buat Branch Kak Zie dan Kak Jah dan Bonda Saadah serta kaum keluarga yang sudi membantu saya dalam pelbagai aspek... Terima kasih juga buat seluruh team SK2 yang sangat saya kasihi. Ada berjuta sebab untuk tidak lakukan bisnes ini tapi saya punya 1 sebab kenapa perlu lakukan adalah kerana saya mencari penambahan untuk menampung kos kehidupan yang luar biasa kenailkkannya... Syukur saya buat bisnes ni dan alhamdulillah banyak yang saya dapat cover, bisnes yang mudah dan keperluan dan semua orang boleh lakukan... Gerak kerja yang sangat simple dan tidak membebankan pengguna... Saya menyeru kepada seluruh pengguna telefon bimbit bertukarlah kepada WOW... Moga dirahmati Allah dan marilah menuju kejayaan..”.

    Murni2
    BRANCH (Feb-2014) Murni & Azizan (Melawati, KL) : 019-314 8642 & 019-368 0449

    "Alhamdulillah... di saat kami mencari-cari peluang bisnes yang SIMPLE DAN TIDAK MEMBEBANKAN, Kak Jah muncul berkongsi bisnes seposen-dua ni. Belum pun habis Kak Jah table-talk, hati kecil ini berbisik YESSS... inilah yang dicari..!! Kami terus daftar bisnes bermodalkan 80 hengget dalam bulan Jun 2013; dan pada bulan yang sama income kami dah pun 3 angka. Seronok sesangat buat bisnes ni, kongsi 15 minit pun sedara mara, member-member terus register. Mana taknya... modal ciput, produk keperluan, top-up maintenance pula amat rendah dan Bukan-MLM. Bulan kedua, Julai 2013, kami terus upgrade ke SC.

    Bulan Ogos hingga Nov 2013, kami "pause" ada masaalah melanda famili kami, tapi income terus masuk dan masuk. Yang pasti terus naikkk. Wowww, so fantastic..!! It's truly recurring passive income. Servis sekali tapi income bekali-kali, berterusan dan naik.  Bulan Disember 2013, kami ON balik. Hanya 2-3 bulan je pulun, kami follow Kak Jah, the Founder of Bisnesjaya, being a Branch in February 2014!”

    Norazizi

    BRANCH (Feb-2014) Norazizi & Azlinie (Seremban) : 018-351 0949 & 012-614 4326


    "Dalam perniagaan ada 3 elemen penting iaitu:
    1) Modal ; 2) Produk ; 3) Pasaran.
    TONE EXCEL menepati piawaian apabila mempunyai ketiga-tiga elemen tersebut.
    Dengan MODAL serendah RM90.00 sahaja, TE mampu memberikan pendapatan pasif yang berlipat kali ganda dari modal asal. PRODUK iaitu simkad/hp pula adalah keperluan semua orang & mempunyai "repeat sale" kerana orang akan topup. Manakala PASARAN pengguna hp ini amat luas. Seperti kata-kata yang biasa kita dengar ~ "20 tahun lepas, sesiapa yang guna hp adalah orang hebat. Namun kini, siapa yang tiada hp, memang hebat". Keperluan menggunakan hp ini melangkaui umur, jantina, bangsa mahupun idealogi. Semua orang memerlukan telefon dan mungkin tiada yang terkecuali. Apatah lagi ia mampu menjana pendapatan pasif apabila kita mempromosikannya.
    Saya memanjatkan syukur ke hadrat Allah kerana diberi peluang ini. Terima kasih juga atas tunjuk ajar semua upline saya yang tidak jemu membimbing dengan ikhlas. Moga Tuhan terus jadikan saya istiqomah dalam perniagaan ini sepertimana niat saya ketika hari pertama membuat keputusan untuk bersama TE iaitu untuk bantu diri sendiri disamping membantu orang lain."
     
    Hafizul

    Branch (Feb-2014) Hafizul (Bukit Mertajam) : 019-440 2788


    "Saya ingin berkongsi dengan anda semua APA yang rm80 boleh mendatangkan pulangan hingga boleh menjana 5 angka sebulan. Saya dah menceburi banyak bidang bisnes yang memerlukan modal puluhan ribu ringgit tapi yang saya terima hanyalah kegagalan. Saya pun tidak menyangka apa yang di ceritakan kepada saya tentang bisnes ini. Dengan rm80 boleh kaya ke? Itu persoalan yang timbul dalam fikiran saya ketika itu saya serik dengan bisnes-bisnes yang mermelukan modal besar. Tetapi selepas 2 bulan saya menceburi bisnes ini saya dapati pendapatan saya telah mencecah kepada 4 angka sebulan dengan kerja yang tak seberapa...   ini baru 2 bulan bukan 2 tahun lagi.... Saya bersyukur kerana ditemukan dengan produk ini... dan terima kasih juga kepada upline saya Kak Ani & upupline Kak Jah yang tidak putus-putus memberi ilmu kepada saya."


    1TE-Alfaizan

    Branch (Feb-2014) Alfaizan (Kota Marudu) : 014-565 6933


    "Saya bekerja sebagai kakitangan awam selama 8 tahun.. Sudah berkahwin dan bakal memiliki cahaya mata yang ketiga hujung bulan 5 ni.. Sukar untuk memenuhi keperluan keluarga membuatkan saya mencari sumber kewangan yang lebih untuk keluarga.. Menyedari untuk tidak ingin anak-anak menyelami kesusahan seperti saya sebelum ini membuatkan saya mencari sesuatu yang boleh menjayakan hasrat seorang ayah yang hampir bergelar seorang blacklist! Alhamdulillah.. Allah Maha Adil.. Terima kasih ToneExcel kerana memperkenalkan program ini.. Boleh makan bila-bila.. Boleh shopping bila-bila.. Boleh melancong bila-bila.. Boleh buat duit bila-bila.. Jom join Program ToneExcel bersama saya merubah kehidupan diri dan keluarga.. InsyaAllah.."

    <Gambar> BRANCH (Feb-2014) Aiman (Kota Bharu) :

    "
    <Testimoni>

    "
    Farah&Hafiz BRANCH (Jan-2014) Farah & Hafiz (Seri Kembangan) : 019-629 3868 & 010-522 7535

    "Bisnes model terbaekkk di abad ini!!! Itu lah yang boleh digambarkan tentang Simkad Tone Excel yang sememangnya telah memberi kami pelbagai ‘Ganjaran’ yang sangat lumayan dengan hanya bermodalkan RM80 sahaja sebagai ahli. Syukur Alhamdulillah kerana kami telah pun mencapai target untuk menjadi Branch dalam masa 5 bulan seterusnya menggenggam INCOME 5 Angka Sebulan!!! Memang Wow!! Terima kasih tak terhingga buat sifuku Kak Jah yang banyak membantu terutama “Special Coaching & SGM” dan terima kasih Mej Palil yang telah memperkenalkan bisnes ni secara tidak sengaja. Hehehe..."


    Kak Ani BRANCH (Jan-2014) Siti Rohani (Shah Alam) : 017-879 5445

    "Saya amat berterima kasih dan bersyukur kepada Allah kerana telah menemukan saya dengan program WOW tone excel yang amat luar biasa hebat ini. Semenjak diperkenalkan beberapa bulan lalu kepada industri telekomunikasi berbillion ringgit ini oleh sifu multi jutawan K Jah, saya amat berbangga dapat menceburkan diri dalam industri ini dengan hanya bermodalkan 2 angka sahaja dan kini saya menjana pendapatan pasif 4 angka sebulan dan semakin meningkat dari bulan ke bulan.  Percayalah ini biz LUBUK EMAS dan bagi yang belum lagi berdaftar jangan bertangguh lagi ayuh ikut kami bersama-sama. Terima kasih yang tidak terhingga kepada upline saya sifu K Jah yang sentiasa memberi sokongan, dorongan dan tunjuk ajar demi kejayaan kami bersama…"

    Alpian-pic
    BRANCH (Jan-2014) Alpian (Kota Kinabalu) : 014-565 6933

    "Saya seorang ahli perniagaan konvensional dalam bidang pembekal dan perkhidmatan untuk industri dan perladangan, mempunyai hubungan perniagaan dengan ramai ahli perniagaan yang besar dan berjaya serta pekerja mereka yang ramai. Dengan strategi dan perancangan yang diterangkan kepada saya dalam perniagaan networking TONEEXCEL, saya menggunakan rangkaian perniagaan sedia ada saya, dengan memberi peluang kepada pekerja saya sendiri dan pekerja rangkaian perniagaan saya. Mereka menjadi pengguna yang bijak dan mendapat peluang mencari pendapatan sampingan, juga mendapat perlindungan insuran kemalangan percuma. Perniagaan seperti inilah yang dinamakan situasi 'menang menang', syarikat untung pengguna pun untung dan pelbagai lagi hadiah dan bonus yang menarik dengan bermodalkan RM90.00 sahaja, modal perniagaan yang paling minimum pernah saya jumpa dalam industri telekomunikasi. Memang HEBAT, anda di luar sana tunggu apa lagi...!!!"


    Palil-pic
    BRANCH (Jan-2014) Mejar Palil & Herni (Gombak) : 019-667 2510 & 011-1525 2806

    "Pada mulanya kami dah serik untuk buat bisnes networking ni, kami bukanlah leader hebat yang boleh servis downline, kami tidak berminat lagi bisnes yang kena keluar modal besar, kena jual produk, kena maintan setiap bulan dan yang paling kami tidak suka paksa downline buat "pembelian paksa" untuk mantain. Hampir satu tahun kami "pencen" buat bisnes networking. Sehinggalah pada 28 Jul 13 kami diperkenalkan bisnes Tone Excel (TE) ini oleh upline kami Pn Sabariah. Terima kasih kepada upupline kami KAKJAH  yang banyak membantu kami dan "MENAMPAKKAN" bisnes ini kepada kami. Kami bersyukur semenjak buat bisnes TE kami suami isteri layak menunaikan umrah PERCUMA pada 24 Mei 14. Dari segi pendapatan pula alhamdulilah kami telah mendapat "kebebasan kewangan" maksudnya kami tak perlu buat bajet lagi setiap bulan. Kami seronok, gembira dan amat bersyukur kami boleh MEMBANTU orang lain diluar sana untuk mereka menjana pendapatan tambahan. Terima kasih kepada rakankongsi/downline kami yang sangat-sangat membantu. Tanpa mereka TIDAK MUNGKIN kami "sampai disini"."


    Zaidi-Umrah

    BRANCH (Dec-2014) Rozaidi (Jln Ipoh, KL) : 010-784 8105
    Top Sponsor Jul-2013

    "Bismilahirrahmanirrahim, Syukur kehadrat Allah S.W.T, dengan limpah kurniaNya saya mendapat peluang dalam perniagaan ini. Tanpa menunggu lama, saya berusaha menyampaikan kebaikan, kekuatan, keunikan, dan kehebatan bisnes Tone Excel ini kepada semua kenalan saya tanpa mengira siapa mereka. Hasilnya saya telah mencapai kejayaan demi kejayaan yang tidak diduga akal fikiran sy sendiri. Alhamdulillah, setelah 6 bulan melalui perit jerih dan pelbagai kenangan pahit dan manis, saya telah berjaya menggapai pangkat Branch. Bukan itu saja, saya berjaya membeli secara tunai sebuah superbike berharga RM40k dan paling terkesan dalam hidup saya, apabila saya dapat menjejakkan kaki di tanah suci Madinah dan Mekah."


    Noorisham BRANCH (Dec-2013) Noorisham (Johor Bahru) : 019-767 5675

    "Saya bersama isteri mempunyai perniagaan kami sendiri lebih 17 tahun. Semenjak kami diperkenalkan perniagaan ini yang bermodalkan hanya RM80.00, kami merasakan sesuatu yang amat menarik dan mempunyai satu konsep perniagaan yang mempunyai 4 dalam 1. (1) Satu pelan jangka pendek yang agak mudah untuk mencapai sasaran jika kita perlukan kewangan atau pendapatan segera dengan mengenalkan kepada rakan taulan kita seramai mungkin; (2) Satu pelan jangka masa panjang yang memberikan pendapatan pasif yang lebih besar dan menjadikan pendapatan pencen saya dan isteri di hari tua nanti; (3) Kami juga diberi pelbagai insentif yang merupakan pelbagai tawaran bercuti dan hadiah jika kami mencapai sasaran yang syarikat tetapkan dan juga cabutan bertuah; (4) Kami dapat membantu masyarakat di sekeliling kami dengan sama sama menjadi ahli dan memberi tunjuk ajar bagaimana untuk berjaya."


    Zie-pic

    BRANCH (Nov-2013) Marziah (Puchong) : 017-290 2426


    <>"Alhamdulillah syukur yang amat sangat bulan ke 8 bisnes seposen dua posen ni sudah menjana pendapatan 5 angka (RM10k++) sebulan. Diluar jangkaan memandangkan masa yang agak terhad kerana berkerja dan sambung belajar, namun saya berjaya menjalani kehidupan seharian dengan Tone Excel. Dengan bisnes yang sempoi ni saya telah melahirkan 20 Service Centre dan 26 Junior Centre. Kini saya memiliki pejabat Tone Excel Cawangan Puchong di Selangor. Luarbiasa hebat bisnes ni. Syukur pada Mu Ya Allah. Kini, saya telah menangguhkan pengajian semata-mata nak fokus pada Tone Excel ketika momentum tengah memuncak ni. Syukur dipertemukan dengan Jutawan berhati mulia Kak Jah. Semoga rezeki beliau melimpah ruah lagi dengan membantu kami manggapai impian menjadi Jutawan. Amin. Memang hebat! WOW!"

    RiadAzah
    BRANCH (Okt-2013) Mejar Riad & Dr Azah (Bangi) : 016-956 3070 & 014-988 8171

    “Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Allah swt kami Mejar Riad & Dr Azah suami isteri dinobatkan sebagai Branch TTTE yang pertama di bawah rangkaian Multi Jutawan Kak Jahlilawati. Terima kasih Kak Jah kerana memperkenalkan kami perniagaan yang paling sempoi ini, menampakkan kami jalan gali guna traktor depan dan belakang, dan yang paling penting adalah ilmu 'cepat dan pantas' dengan laluan yang  betul, hanya dalam masa 3 bulan sahaja hasrat kami tercapai. Terima kasih dan tahniah kepada SC dan JC kami yang menjadi tunggak kepada pergerakan Gerak Gempur TTTE  ini..…”


    S E R V I C E   C E N T E R   BisnesJaya.com

    Zariman
    SC (Mth?-2013) Zariman (Sg Buloh) : 012-272 4740
    Speaker Utama Syarikat

    "Berdasarkan pengalaman saya menceburi industri network marketing selama lebih 10 tahun telah mengubah sudut pandangan saya terhadap industri ini. Sekarang saya lebih prefer mencari bisnes yang tidak menyusahkan orang lain & orang lain tidak menyusahkan saya. Saya mencari bisnes yang saya rasa saya boleh buat & paling penting orang lain pun boleh buat apa yang saya buat supaya proses duplikasi menjadi lebih mudah & lancar. TTTE modal sangat-sangat rendah, tiada risiko, tiada tekanan, tidak perlu produk knowledge yang power-power, mudah & banyak lagi lah... Saya nampak TTTE ini memenuhi citarasa saya. Jom pencen bersama TTTE. WOW hebat!"

    Albanur SC (Dec-2013) Albanur (Damansara) : 010-540 0985
    Salah seorang geng Ketat Kak Jah :-)

    "Alhamdulillah syukur kerana Allah telah menemukan saya dengan insan yang hebat our Mentor MultiJutawan Pn. Jah orang yang menemukan saya dengan bisnes yang sangat brilliant dan mudah ini. Pengalaman balik modal pada hari pertama saya bermula menambah keyakinan diri bahawa inilah bisnes yang semua orang mampu boleh buat, ditambah rangkaian yang semakin berkembang (sebab senang sharing hehe…), saya yakin memang boleh pergi jauh. Yang lagi best bukan dapat duit je, saya dah kumpul 3 buah handphone hasil dari cabutan bertuah hihi... Dan kini saya sedang menikmati untung… untung… dan untung...... Bisnes ni memang WOW!"

    Razi-pic

    SC (Mth?-2013) Razi (Pasir Mas) : 019-316 6181

    Ofis Cawangan Pasir Mas


    "Saya dan isteri Nik dah lama jadikan TuneTalk sebagai talian utama... Alhamdulillah, makin jimat... dlm rm70-80 aje sebulan walaupun penggunaan macam biasa... dulu dalam rm90-150 sebulan sebab komitmen bulanan aje dah nak cecah hampir rm40, penggunaan call/ sms/ internet caj lagi... Tqvm Kak Jah... Produk keperluan semua, berkualiti dan harga murah giler babas... banyak faedah lain dapat secara percuma... InsyaAllah dengan dapat tambah pendapatan dan bantu orang lain juga jana pendapatan... manisnya program ini..."


    Johar

    SC (Mth?-2013) Johar & Jun (Johor Bahru) : 017-762 3232 & 012-724 2525

    Salah seorang testimoni beli kereta mewah :-)

    "Alhamdulillah syukur sangat-sangat atas rezeki melalui bisnes ToneExcel nie... Tak lupa jasa Upline Mejar Palil yang kenalkan pada bisnes yg memang sempoi nie... Very-very special thanks pada Kak Jah yang mengembalikan semangat saya pada bisnes Networking yang sebelum nie saya memang dah cukup fobia & trauma dengan perkataan "MLM"! Tq Kak Jah yang menguatkan keyakinan dan menerangi jalan saya untuk terus bersama dlm bisnes nie... Inilah hasilnya setelah 7 bulan bersama-sama ToneExcel!
    Joha-Kete
    TQVM ToneExcel, Mejar Palil, Kak Jah."






    Teruskan geng... Bantu lebih ramai lagi orang di luar sana dapat extra income, ramai yang memerlukannya...

    Dan ramai lagi testimoni yang dah dapat untung untung unnnntunggggg...... sahaja, dalam jangkamasa yang sangat singkat.

    BUKTI demi bukti lahir... Semakin hari, TTTE semakin wow! Setiap bulan pasti ada sahaja new 4-figure income earner lahir & meningkat pulak tu tiap-tiap bulan. Tunggu apa lagi, sambutlah peluang yang wow ini. "Pilihan yang kita buat hari ini menentukan kehidupan kita di masa yang akan datang". ITS NOW OR NEVER! 

    Testimoni kejayaan bisnes kita terdiri daripada berbagai-bagai golongan - dari miskin ke kaya, pendidikan rendah ke tinggi, yang tidak bekerja ke bekerja, surirumah, pelajar, pekerja bawahan ke korporat, ahli perniagaan, orang muda ke tua.

    Siapa kita sebelum ini tidak penting, yang penting siapa kita di masa akan datang.

    SESUNGGUHNYA KEJAYAAN adalah PILIHAN... KEGAGALAN juga adalah PILIHAN... KITA YANG PILIH!
    (Of-course dengan izinNya)



    *****

    Selingan - Terbaru, Feb-2013: Outing dengan Geng Ketat Kak Jah - Best Gilerrrr! Kelakar!

    Geng Ketat

                                                                                                                                                                                                                          

    Kenapa bisnes TTTE ini luarbiasa hebat!?

    Ada 2 Sebab:

    Pertama: Semua Kekuatan 4 Faktor Kejayaan - TTTE Ada!
    (Fundamental: Jika kita nak join mana-mana bisnes network marketing, kita kena tengok 4 faktor ini dahulu iaitu syarikat, produk, pelan pemasaran, & kumpulan/sistem - jika ada kekuatan 4 faktor ini, insyaAllah bisnes network marketing tu bagus..)
    tick1. Kekuatan Produk (25%)

    • Keperluan – Hampir semua orang guna hp, tidak kira mereka dari golongan mana pun, so orang tak de masalah nak join bisnes ni sebab kalau mereka tak join pun memang mereka pakai pun.
    • Berkualiti – Sebab TT guna infrastructure Celcom (Celcom ada 38% share dlm TT), so di mana ada coverage Celcom (yang sangat luas tu), di situ ada coverage TT juga.
    • Harga berpatutan – Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu... Contoh nak dapat rate murah: (i).kena topup > certain amount, (ii).kena call > certain time, (iii).kena call waktu tertentu, (iv).kena call/sms same network/telco, (v).balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya. So sebenarnya telco lain tu tak lah rendah seperti yang di sangka. Rate TTTE: Call 26sen seminit, 32sen untuk 2min pertama; Sms 13sen; Dataplan: Daily 10 sen@Mb / Weekly RM17 / Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call / Monthly 3G RM99.
    • Tiada Tandingan – Satu-satunya program seumpamanya di Malaysia, malah di Dunia. Sekarang ni ramai usahawan telco luarnegara sedang dok risik-risik pihak management syarikat TE :-)
    • Tidak Bermusim – Semua orang mengunakannya, hari-hari, ada yang setiap jam, minit, saat.. & sampai mati lah guna..
    • Anti Kemelesetan Ekonomi – Walau pun zaman gawat, orang tetap guna hp.
    • Pasaran sedia ada – Market sangat besar – 34 juta talian, & sangat fresh – baru 150+ ribu talian TTTE berdaftar.
    • Potensi berterusan – Budak sekolah rendah pun dah guna hp ; Pasaran sampai bila-bilalah...
    • Dapat benefits yang telco lain tak de bagi pun – selama ni bertahun-tahun pakai hp tak dapat apa, & akan terus pakai, tak dapat apa-apa, baik join TTTE, dapat juga PA insuran RM100ribu percuma, points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel, cabutan bertuah, pertandingan hebat, & yang paling best boleh buat duit$$$$$$!

    tick2. Kekuatan Pelan Pemasaran (25%)

    • Modal sangat kecil (RM80 sahaja); Modal sekali sahaja; Untung banyak kali (setiap kali orang topup).
    • Pengiraan fast track real time setiap transaksi, telus, & terus masuk ke system TE-website, minimumkan manipulasi.
    • Tidak perlu queue submission, tiada flushing, tiada pending :-)
    • Tidak membezakan orang baru dengan orang lama– sama sahaja plannya.
    • Tidak perlu menjual barang (topup), hanya edar simkad sekali sahaja, & simkad senang dibawa ke mana-mana.
    • Payout Tinggi – sebab ini adalah Technology Base Bisnes (kos fizikal yang rendah - hanya jual simkad; tower/infra pun guna celcom punya); Bayaran balik yang tinggi kepada pengedar - komisyen topup sehingga 26% (10+3+13%), belum masuk bonus yang lain lagi tu.
    • Boleh di warisi.

    tick3. Kekuatan Syarikat (25%)

    • Kukuh – ToneExcel bekerjasama dgn TuneTalk dimiliki oleh syarikat yang kukuh Tune Group – AirAsia, TuneHotel, Tune Insuran, TuneMoney.
    • Online – 24 jam sehari, 365 hari setahun; Service yang boleh di bawa ke mana-mana & pada bila-bila masa.
    • Timing yang tepat untuk join – produk, plan pemasaran, syarikat, sistem dah mantap – dalam bisnes network marketing, tahun ke-3 adalah tahun yang paling sesuai untuk join, di mana tahun pertama & kedua (2010-2012) merupakan tahun kepayahan sudah berlalu – contoh sekarang produk TT senang di dapati di kedai-kedai/tempat jual topup, selain call dan sms sudah ada data plan (internet), pelan pemasaran dah improve (bonus makin bagus), senang nak join tak perlu isi borang hantar ke HQ Sri Petaling, boleh terus signup online di website, now lagi dah improve guna sms jer – lagi mudah dan cepat.

    tick4. Kekuatan Kumpulan/ Sistem/ U (25%)

    • Mazelan Abas – Dalam group Abang Ishak, bersama Mazelan Abas orang yang paling berjaya di TTTE, rangkaian terbesar, income lebih RM60ribu sebulan dan ini adalah income recurring pasif yang terus meningkat setiap bulan, insyaAllah.
    • Kita ada sistem – bila orang join – daftar email, MA akan selalu email gerakkerja & motivasi; Juga ada Buku Panduan MA yang lengkap.
    • Diri SendiriKejayaan bermula dari kemahuan & keazaman diri sendiri mahu berjaya; WII.FM - What Is It For Me; Usah bicara soal kejayaan jika tiada ilmu di minda; SUCCESS!


    Kedua: Kelemahan Bisnes Network Marketing Yang Lain - TTTE Boleh Atasi!

    tick1. Perkataan M.L.M itu sendiri!
    • Don't get me wrong, bukan saya tak suka MLM, sebelum ni pun saya dah berjaya dalam MLM, tapi kebanyakan orang kat luar sana tak suka MLM.
    • Jadi bila ianya bukan MLM - lebih mudah nak jumpa/dapat prospek. TTTE adalah program rujukan/referral program, nature nya sama seperti MLM iaitu network marketing, cuma ianya tidak tertakluk di bawah Akta Jualan Langsung (AJL). Prospek lebih terbuka nak dengar bila bukan MLM, padahal apa-apa bisnes pun somebody got to sell, somebody got to buy, still kena cari/sharing dengan orang lain jugak.
    • Sebagai Makluman: Di Malaysia, ada 4 bidang jika apply A.J.L. license pun tak dapat sebab ianya bukan M.L.M. yang tertakluk di bawah AJL iaitu Insuran/ Unit Trust, Real Estate, Internet Software, & Telco.

    tick2. Within Bajet

    • Kalau tak join pun memang kita guna hp (topup/bill) pun, so memang dah masuk dalam bajet bulanan kita, so no worries, tak perlu keluar duit extra.
    • Berbanding kalau kita join bisnes network marketing lain, kita kena keluar extra bajet sebab sebelum kita join bisnes tu kita tak pakai pun produk tu... huhu...

    tick3. Maintenance langsung tidak membebankan

    • Kebanyakan bisnes network marketing lain kena maintain RM ratus-ratus sebulan, ada yang sampai RM ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu.
    • Di TTTE, maintenance hanya RM20 or RM30 utk PA Insuran, yang memang kita guna pun.
    • Tidak perlu ingatkan rangkaian untuk maintain, sebab memang mereka pakai pun topup, pandailah mereka topup sendiri bila perlu.

    tick4. Tidak perlu servis customer!

    • Ini pukol habis semua perniagaan atas muka bumi nih!
    • Mana ada bisnes yang tak perlu servis customer? Kita, bila customer nak topup, kita tak perlu servis mereka, mereka pun tak cari kita, mereka topup macam biasa macam sebelum-sebelum ni yang mereka selalu topup tu :-)

    tick5. Banyak kedai/tempat yang jual topup kita

    • Bila join jer terus kita ada beribu-ribu kedai di seluruh Malaysia yang jual topup kita tanpa kita buka 1 kedai pun, spt 7E, stesyen minyak, ada kedai kita yang online lagi – boleh beli topup thru internet banking seperti mb2u, cimbclick, so bisnes anywhere anytime. Huisykkk.. giler betul bisnes ni.. hanya bermodalkan 80 ringgit jer, kita terus ada beribu-ribu kedai dari Perlis ke Johor ke Pantai Timur ke Sabah Sarawak + online banking lagi yang jual produk kita! Memang dasyat!

    tick6. Minimum servis your group

    • Sebab produk dan plan pemasaran straight forward – learning curve pendek;
    • Tidak perlu pergi macam-macam kursus;
    • So duplikasi senang berlaku – inilah kelebihan buat bisnes network marketing – duplikasi!

    tick7. Pendapatan pasif recurring yang sebenar-benarnya!

    • Contoh: Katakan bulan pertama dalam group u ada 50 orang, u dapatlah income sikit... u rasa-rasa next month 50 orang ni akan topup tak? Sudah tentu mereka akan topup, malah bukan itu sahaja, group mereka juga akan berkembang sebab mereka pun nak buat extra income... Katakan bulan kedua group u bertambah jadi 300 orang, income u pun bertambah, soalan seterusnya - u rasa-rasa next month berikutnya 300 orang ni akan topup tak? Again, jawapannya susah tentu mereka akan topup & network akan terus berkembang, so income pun bertambah...
    • Kita bukan sahaja dapat pendapatan pasif recurring, malah meningkat pulak tu, insyaAllah!

    Wow! Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!

    Tak join pun memang dah pakai pun hp... Baik join, dapat jugak benefits, & boleh buat duit...!

    Jadi, dengan faktor-faktor di atas – tiada sebab kita tidak boleh berjaya dengan pantas & mudah!


    Fikirkan sejenak: Setelah anda join TTTE, anda guna simkad tersebut, anda cuba buat bahagian bisnesnya, katakanlah… kita tak nak lah perkara ini berlaku… tapi katakanlah, anda tidak berjaya di bahagian bisnesnya… Do you know what is the worst thing that can happen to you? Jawapannya... The worst thing that can happen to you ialah… You dapat PA Insuran RM100ribu percuma, Points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, Corporate rate TuneHotel, dsbnya! Dahlah tu… modal RM80 ada airtime RM30, so modal sebenarnya RM50 jer! Hah! Jadi kepada rakan-rakan – tiada risiko… Sebab tu saya tak nampak kenapa anda tak nak cuba sambut peluang ini! Jika anda tahu cara explain dengan betul, mesti orang join punya... sebab kalau mereka tak join pun mereka memang pakai pun...

    Teman-teman…

    Memang benar duit bukan segal-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita... Masa bersama orang tersayang kita...
    Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat… Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama di saat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan/ memohon cuti dari majikan kita...

    Anda dah jumpa peluang wow ini, anda dah tahu kekuatan program ini (seperti 2 sebab yang di nyatakan di atas), kalau anda masih tak nampak lagi, asyik dok pikir alasan tak boleh buat, bukannya pikir macam mana cara aku nak manfaatkan peluang ini, saya tak tahu lah nak cakap apa lagi... punyalah wow peluang yang datang ini.


                                                                                                                                                                                                                          

    Eksklusif - Offer Kak Jah kepada rangkaiannya...

    Sebenarnya maklumat di website & buku panduan tu dah cukop dah tapi tu lah kita insan biasa ni sekali-sekala kena touch offline juga baru lebih "sedar". Kak Jah buat Special Coaching from time to time to speed-up kejayaan group kita dengan memastikan group kita buat cara yang betul, pantas, mudah, & maksimum income. Salah satu daripada modul special coaching Kak Jah, yang permintaan tinggi, adalah "Superb Prospekting" - Kak Jah turunkan segala ilmu kepakaran Kak Jah sebagai top sponsor di dalam bisnes ni juga bisnes terdahulu.  Walaubagaimanapun meeting meeting ni tak perlu selalu, hanya minimum sudah memadai.. sebab bisnes ni simple sahaja. Tapi simple simple pun jangan ambil ringan... kena mahir juga ilmunya yang simple tu... So, bila Kak Jah buat special coaching, pastikan anda & rangkaian anda hadir, jangan tak hadir, rugi ooooo....! Ada cabutan bertuah lagi tu - hadiah pen, cap, payung, hp, dsbnya.

    Hse-Preview
    Hse-SpeCoach
    Preview di Rumah Kak Jah Special Coaching di Rumah Kak Jah

    Kak Jah nak bawa orang-orang yang ikut Kak Jah – berjaya! Tidak kira lah mereka ni dari rangkaian bisnes Kak Jah terdahulu atau dari rangkaian orang lain yang nak ikut, juga yang bukan orang-orang dari bisnes terdahulu  – itu lebih ramai! Supaya kita sama-sama berjaya dapat the truly recurring pasif income! Bezanya - banyak dengan sikit, cepat dengan lambat – kita yang pilih! Jadilah orang-orang yang bijak… ke arah Multiple Source of Income...!!

    Nasihat Kak Jah: Networking ni kita tak boleh nak tahan-tahan pergerakannya. So cepat-cepat lah buat - inform/sponsor geng-geng u. Kalau u lambat gerak nanti mereka di sponsor oleh orang lain, jangan salahkan sesiapa, apalagi memang tak salah pun mereka berbuat begitu sebab ini bisnes lain. So please cepat, if u need my help untuk terangkan kepada group u, just book my time.

    KEPAKARAN Kak Jah adalah dapat buat dengan PANTAS, MUDAH, & MAKSIMUM INCOME! Join now. Kak Jah akan TUNJUKAJAR.


    Top Sponsor Bulanan Rangkaian Kak Jah

    Rakaniaga yang dah menang:

    Bulan
    Tempat Pertama
    Bil.
    Sponsor
    Testimoni
    Tempat Kedua
    Bil.
    Sponsor
    Untuk rangkaian Kak Jah, ada hadiah untuk Top Sponsor Bulanan - RM250. Minimum Sponsor 30 orang. Tempat ke-2, nama letak dalam website ni :-)
    Doakan income Kak Jah cepat banyak macam Sifu Mazelan, Kak Jah akan up hadiah pertama jadi RM500.

    Mei-2013 Kak Jah 51

    ?
    ?
    Jun-2013 Kak Jah 55

    Rozaidi
    35?
    Julai-2013 Rozaidi 75

    Kak Jah
    71
    Ogos-2013 Abdul Hadi 118

    Kak Jah
    105
    Sept-2013 Shaik Kamaruddin 93

    Kak Jah
    32
    Oct-2013
    Mohd Radhi
    Radhi
    60
    Sarawak (kerja, asal Pahang)

    ..."Ianya mudah untuk diketengahkan kerana semua orang pasti telah/sedang/akan menggunakan telefon bimbit."...

    Hadiah RM1,000 dari Syarikat, RM250 dari Kak Jah

    Chiong/Chris
    (Bintulu)

    Hadiah RM500 dari Syarikat

    Bermula Nov-2013, Kak Jah up hadiah TOP SPONSOR BULANAN GROUP KAK JAH jadi RM500. JUARA TAHUNAN GROUP KAK JAH pula (dari Nov-2013 hingga Oct-2014) dapat hadiah rm2,000. WOW! Juara tahunan dikira total bilangan penajaan U yang juara bulanan sahaja. Minimum sponsor 100 orang total. Jadi orang baru masuk/join pun ada peluang untuk menang.
    (Ini adalah pertandingan individu, ramai-ramai share 1 account menaja di account yag sama - tidak kira; suami isteri tak pe ok.)

    Nov-2013
    Kak Jah
    32



    Dec-2013





    Jan-2014





    Feb-2014





    Mac-2014





    Apr-2014





    *Kalau Kak Jah dapat tempat pertama, Kak Jah tak ambil hadiah tu... Kak Jah bagi kepada rakaniaga tempat kedua. Ramai yang tanya Kak Jah berapa orang Kak Jah taja sebulan sejak Kak Jah join, so Kak Jah letakkan di sini supaya kurang orang bertanya Kak Jah soalan yang sama :-)

    Cara-Cara Menyertai Program Ini

    (I). Bank-in:

    Segala urusan boleh dilakukan secara online, walau di mana anda berada dan pada bila-bila masa.
    1. Bank-in Modal/Pendaftaran sekali seumur hidup rm90 + Set Tools rm15 + Pos Ekspress rm5, Total rm110 ke:
    maybank
    No. Akaun Maybank : 514299211910
    Jahlilawati Abu Bakar atau ke Akaun Bank Biz Partner yang berhampiran dengan anda - sila hubungi mereka.
    1. Sms bukti pembayaran (Tarikh, Masa, Amaun) kepada Kak Jah di 019-310 5171.
    1. Sms Nama Penuh Anda, IC, & Alamat - Kak Jah akan tolong registerkan atau anda boleh register sendiri.
    1. Kak Jah akan pos ekspress Simkad & Set Tools (Buku Panduan/ On-Boarding Doc./ Table-Talk X'Press/ Flyer HQ - biasanya sampai dalam tempoh 2 hari bekerja.
    1. Kak Jah juga akan bagi online document iaitu On-Boarding Doc, Table-Talk X'Press, & Slides Powerpoint Presentation.
    Itu aje... Selepas anda dah terima Simkad & Set Tools - baca On-Boarding Doc & info. berkaitan terlebih dahulu, kumpulkan apa-apa soalan nak tanya Kak Jah, then call Kak Jah tanya sekali gus semua - cara ni lebih cepat, lebih senang, & lebih jelas. Dari situ juga Kak Jah akan bagi lagi tips & teknik kejayaan pantas, mudah, & maksimum income.

    (II). Register:

    Sms ke 011-1546 1301 atau 010-809 7810

    ad NamaPenuh NoSimKad8Terakhir NoIC Alamat Poskod NoPilihan1 NoPilihan2 NoPilihan3 TelcoLama NoHpLama NamaBank NoAccBank idpIDPenaja


    ad jahlilawati abu bakar 80111523 660408123456 no.64 jln bk 4/2 bandar kinrara 47100
    8513 1358 0805 celcom 0193105171 maybank 514299211910 idp133244

    Hanya yang color biru underline sahaja yang mandatory, yang lain boleh buat kemudian.

    • Jika nak pilih no.hp sendiri – boleh pilih 4 digit yang terakhir, bagi 3 pilihan. Jika tak nak pilih no.hp – boleh skip.
    • Jika nak kekalkan no.hp lama (port-in) – skip 3 pilihan no.hp & masukkn nama telco lama & no.hp lama.
    • Jika nak buat kemudian port-in – sms guna arahan “pt”dari simkad telco lama orang yang nak buat port-in tu. Sebaiknya hanya buat arahan "ad" untuk register simkad sahaja, yang penting dia dapat member id & boleh menaja orang lain. Port-in buat kemudian sebab biasanya dia perlu settlekan beberapa perkara sebelum port-in. Begitu juga masukkan bank account no. - buat kemudian sebab ada orang tidak ingat acc no. bank dia.
    • Dalam tempoh kurang 1 jam system akan reply “Simkad anda sudah didaftar, No. hp anda 01X-XXXXXXXX, Member Id anda XXXXXX”.
    • Penting: Selepas register simkad, dengan arahan sms "ad", & dapat reply simkad dah daftar:
    • Pastikan terus activate simkad dengan buat 1 sms/call dari simkad tersebut, jika tidak bonus fasttrack rm20 penaja tidak dapat.
    • Paling lewat pun activate dalam masa 14 hari dari tarikh register, jika tidak simkad & account bisnes expired.
    • Untuk dapat komisen topup yang tinggi tu - 10%/3%/13%, personal topup minimum rm60. So masa beli simkad sudah ada topup rm30, cuma perlu tambah topup rm30 lagi sahaja.
    pt jahlilawati abu bakar 80111523 660408123456 no.64 jln bk 4/2 bandar kinrara 47100 celcom 0193105171
    • Sebelum buat port-in:
      • Pastikan no.ic sama di telco lama & baru;
      • Pastikn contact no. di simkad lama di copy terlebih dahulu ke dalam hp (either phone or memory).
      • Untuk postpaid:
        • settlekan bill tertunggak jika ada, bil semasa tidak mengapa;
        • settlekan supplementary – jadikan individual account/line.
      • Untuk prepaid
        • biar balance tinggal sikit eg. seringgit baru buat.
      • Dalam tempoh kurang 48 jam TTTE akan communicate dengan telco lama. Setelah port-in berjaya, akan dapat mesej port-in sudah berjaya.

    (III). Sediakan Tools:

    Sebelum kita buat prospekting, make sure kita ada complete tools, baru lah cepat duplikasi berlaku, barulah cepat dapat banyak volume. Seperti yang kita sudah sedia maklum nak take-off dalam bisnes network marketing ni kena ada SPEED, so kena buat laju-laju, apalagi amaun di sini kecik sahaja, so volume sangat penting.

    Selain Simkad, kena ada Set Tools 4-Serangkai iaitu (i).Buku Panduan, (ii).On-Boarding Doc, (iii).Table-Talk X'Press, (iv).Flyer;
    plus kertas kosong A4 & pen untuk kita terangkan pada prospek kita masa buat tabletalk...

    Simkad - RM90

      • Beli beberapa keping simkad extra, tidak kiralah 1 ker, 2 ker, 3, 4, 5, dsbnya, yang penting ada, barulah bisnes terus boleh jalan.
      • Syarikat ada promosi
        • Beli minimum 20 keping simkad dapat harga RM78 satu,
        • 50 keping simkad dapat harga RM75 satu.
    Set Tools - 4-Serangkai - RM15, mengandungi:-

    (i).  Buku Panduan (rm10)

    Buku Panduan-pic
    Buku ini mengandungi sebahagian besar maklumat mengenai bisnes TTTE, dari A sampai Z. Ianya memudahkan kita untuk mengembangkan bisnes ini.
    Ia juga boleh dijadikan alat untuk mendidik downline kita supaya boleh berdikari. Pastikan kita bagi buku ini kepada setiap downline Level-1 kita.
    Jika kita bagi kepada seseorang, kalau dia tak baca, sudah pasti akan ada orang lain yang baca, bisnes kita akan berkembang juga akhirnya.
    Kita tidak perlu lagi menjaga downline teruk-teruk untuk jawab soalan itu dan ini, biar buku ini sebagai panduan dan rujukan mereka. Buku ini tolong menjawab untuk kita. Barulah best buat bisnes ini - dah lah kita tak perlu service customer kita di mana bila mereka nak topup mereka tak cari kita, mereka pergi topup sendiri, manakala group kita pula bila mereka tak faham mereka bolehlah rujuk info. di buku panduan & di website, lepas rujuk di situ tak faham juga lagi, baru lah mereka tanya kita, so bukan lah tak perlu langsung service group tapi minimum servis group. Ini yang best! Ini yang menyebabkan sesiapa yang join bisnes ini masih boleh teruskan apa yang mereka sedang lakukan sebelum join bisnes ini tidak kira lah samada mereka kerja makan gaji atau buat bisnes conventional, mahupun bisnes network marketing lain, mereka still boleh buat bisnes TTTE ini sebab mereka tak perlu sangat servis group & customer mereka, Lagi pun apa pekerjaan apa bisnes sekali pun semua orang pakai hp, no conflict of interest, memang kita semua dah pakaipun, so baik lah join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.

    (ii).  Table-Talk X'Press (rm3)
    TTXPress Sebaiknya semasa kita buat tabletalk terangkan kepada prospek kita dengan menggunakan Table-Talk X'Press, lebih senang, & kita tak de la tertinggal apa-apa point yang nak diterangkan. Kan mudah bisnes ni.
    Prospek kita tengok pun dia tak lah risau nanti dia join ada guideline nak terangkan :-)

    Kak Jah dapat banyak maklumbalas yang
    Table-Talk X'Press Kak Jah 10 mukasurat ni amat berkesan dalam membantu rakaniaga baru buat tabletalk. Ianya ringkas & padat, cover semua points utama termasuk cara jawap pasal rate yang selalu rakaniaga baru kantoi... So rakaniaga baru tak perlu risau, just baca word by word Table-Talk X'Press tu, cakap dengan penuh teruja sikit, settlelah... insyaAllah close. Yang penting dengan adanya Table-Talk X'Press tu rakaniaga baru dah boleh terus start macam terer jerrr... hihi... Barulah duplikasi cantekkk...

    (iii). On-Boarding Doc. (rm1)
    • Selepas anda join, Kak Jah akan bagi & walkthru On-Boarding Doc. Kak Jah – actually semua dah ada dalam buku panduan Mazelan & websites, Kak Jah susun balik, kemaskini, tambah-tambah sikit here & there mana-mana yang patut, ringkaskan & padatkan, supaya u dapat buat cara yang efektif & efisien, mudah & cepat, juga dapat maksimum income & yang lebih penting u senang nak duplicate - itu yang penting dalam bisnes network marketing.
    (iv). Flyers (rm1 @ 10 keping)

    Flyer

    Akan datang.... Nantikan kemunculannya.....

    (v). TableTalk WOWweeee..........

    TTWOWweeeee   Tabletalk lengkap, jelas, & tersusun.

    (vi). & Buku yang di nanti-nanti kemunculannya iaitu "Mudahnya Buat Duit" - karya Kak Jah sendiri. Tungguuuuu.....

    KJ&MA  2 orang MultiJutawan.....

    Simkad & Set Tools hendaklah dibeli dari:

    1. Upline anda sehingga ke UpUpUp...line anda hingga ke Kak Jah;
    1. HQ Sri Petaling (simkad, buku panduan, flyer);
    1. Jika emergency, anda boleh beli dari mana-mana center (junior/ service/ branch) atau stokis atau agen penjual simkad yang berhampiran dengan anda, ada di seluruh Malaysia. - Untuk mengetahu senarai mereka - sila rujuk di sebelah kanan website bahagian Contact Persons Group Kak Jah/ BisnesJaya.com.
    * Sangat penting kita semua mengikuti guidelines cara pembelian di atas - baru lah semua orang income maksimum.

    Center: Junior Center/ Service Center/ Branch

    Selain sebagai distributor biasa (komisyen topup 3 level), kita juga boleh jadi sebagai center (komisyen topup infinity level!). Haaaaa.... dah sampai level ni - memang best! Apa-apa pun yang penting kita jadi distributor biasa dahulu, kembangkan rangkaian kita, bila dah banyak permintaan simkad dari rangkaian kita, baru lah upgrade diri kita jadi center. Kita tak nak bebankan orang yang belum sampai masanya lagi sebab nak jadi center kena beli banyak kad. Tapi bila dah sampai masanya - go ahead - upgrade - rugi kalau tak upgrade jadi center, selain dapat untung runcit jual simkad, yang best, juga dapat komisyen topup lebih tinggi & hingga infinity level ooooo..... :-)

    1. Junior Center
    • Jumlah yang perlu dibeli: 120 keping
    • Harga: RM82 sekeping ; Kos Penghantaran : RM70 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM9,840.00 + RM70 = RM9,910
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM60
    • Komisyen topup anda akan meningkat 1% semua level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Junior Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM87,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM85,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM82.
    1. Service Center
    • Jumlah yang perlu dibeli: 250 keping
    • Harga: RM81 sekeping ; Kos Penghantaran : RM100 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM20,250 + RM100 = RM20,350
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM80
    • Komisyen topup anda akan meningkat 2.5% semua level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Service Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM84,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM82,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM79.
    • Sekiranya anda sudah menjadi Junior Center dan ingin upgrade menjadi service center, anda hanya perlu membeli simkad sebanyak 130 keping sahaja pada harga RM82 sekeping = RM10,660
    1. Branch
    • Jumlah yang perlu dibeli: 1,500 keping + 400 keping
    • Harga: RM78 sekeping ; Kos Penghantaran : RM200 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM148,200 + RM200 = RM148,400
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM100
    • Komisyen topup anda akan meningkat 5% semula level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Branch, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM81,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM79,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM76.
    Perghhh!!! Amacam...?? Dah sampai ke peringkat ni... Bukan kah best plan nya... Sebab tu suruh baca/check-it-out sampai habis dulu.


    Lagi insentif dari Kak Jah...
    Latest Special Offer Nov-2013 Untuk Rangkaian DIRECT 1st Level Kak Jah:

    Kak Jah akan tolong upgradekan anda jadi Junior Center, ini untuk my direct 1
    st level sahaja ye.. bukan tak nak tolong yang lain-lain, tapi tak sempat nak rolling duit tolong semua. Harap leader-leader utama Kak Jah yang rasa dia agak ok, boleh buat cabaran untuk group masing-masing.

    Ada 2 cara, anda boleh pilih salah satu yang anda prefer:

    (1). Sponsor minimum 30 orang direct dalam tempoh 2 bulan pertama anda join;
    atau

    (2). Sponsor minimum 10 orang direct dalam tempoh 1 bulan pertama anda join & Beli (anytime) 60 simkad harga RM85 each, total RM5,100 ikut queue Kak Jah beli simkad.


    Tunggu… ada lagi…. Kak Jah bagi tips sikit pasal prospekting...
    tunggu

    Prospekting ni bukan orang-orang dari bisnes terdahulu kita sahaja yang kita boleh prospek, anybody using handphone kita boleh prospek! So jangan kecilkan market kita dengan hanya target segmen tertentu sahaja contoh target student universiti sahaja lah, padahal ada 34 juta talian hp berdaftar tu... Yang liat-liat nak join bisnes terdahulu kita, yang liat-liat tak suka M.L.M. tu pun semua kita boleh sapu. Bisnes TTTE ni tidak bercanggah dengan any produk/ bisnes/ pekerjaan sebab semua orang guna handphone – semua tu kita boleh prospek. Buka mulut sharing jer…

    Cara yang bagus – call prospek buat appointment 1 by 1 untuk Tabletalk, or bawa prospek ke Preview, cuma bisnes TTTE ni kita tidak bergantong sangat kepada preview, sebab penerangannya simple jer jadi semua orang boleh buat cara tabletalk. Tapi sebaik-baiknya sekali dua prospek kita yang pertama dapatkan bantuan upline (yang dah terer) untuk buat Tabletalk (sekali dua jer tau), kalau kita terus nak buat sendiri pun ok juga tapi kalau tak berjaya, minta bantuan upline (sekali dua jer tau :-)), lepas tu buat ler sendiri, lagi cepat kita berdikari lagi cepat kita boleh pergi laju!


    So cepat ler set the date & time untuk tabletalk. Kak Jah hari pertama baca website/buku panduan, hari kedua dah start. Usah bertangguh lagi.. tu yang tak jadi jadi tuuu... Berkongsilah dengan ramai orang peluang ni.. dapatkan seramai mungkin di Level 1 kita & bantu rangkaian buat perkara yang sama. Lepas tu nampaklah income steady jer masuk tanpa dapat di tahan-tahan & terus meningkat. Buat betul-betul geng & buat cepat-cepat. Tapi jangan tension-tension. Kita buat biar enjoy the journey, ke arah menuju destinasi/matlamat kita. Wow!

    Bisnes TTTE ni boleh dibuat secara offline dan online. Secara offline Tabletalk & Preview lagi berkesan, tapi dah ada kemudahan I.T. gunakanlah secara online juga bagus. Kepada yang tak pandai online tu jangan risau, anda boleh berjaya di dalam bisnes ini dengan offline, cuma kepada yang pandai online, anda ada advantage, gunakanlah. Satu pesanan penting: "Buat cara pancing dahulu, bila dah habis pancing, barulah guna jala". Pokok pangkal apa cara pun kena buat lerrr…. Fokus buat secara konsisten & jangan la kena cabaran sikit dah nak give-up, biasalah cabaran ada di mana-mana.


    Ramai orang nak jadi Internet Marketer, habiskan duit & masa beli ebook ini ebook itu, attend kursus ini kursus itu, seminar ini seminar itu, kelas ini kelas itu, bengkel ini bengkel itu, personal coaching ini, personal coaching itu, akhirnya, duit & masa habis terbang ke mana, perniagaan internet pun tak nampak untungnya. Apa yang nampak, duit beribu habis, bisnes internet satu habuk pun tak jadi. Apa kata keluarkan cuma RM80, anda akan dapat khidmat nasihat Internet Marketer berpengalaman buat ribu-ribu ringgit sebulan malah ada yang cecah puluhan ribu ringgit sebulan pendapatan. Khidmat nasihat mereka adalah percuma jer!

    Satu lagi tips penting...

    Dalam bisnes network marketing antara syarat utama/pertama untuk berjaya adalah, kita jangan test market sebab kita akan spoilt our market tanpa kita sedar. Test market bermakna kita belum join, belum cukop ilmu, tapi dah cerita kepada orang lain & nak ajak orang tu join. Apa yang biasanya akan berlaku:-

    Pertama: Bila kita buat prospekting, antara soalan yang prospek pasti akan tanya ialah "kau dok cakap-cakap kat aku ni, kau sendiri dah join ker belum?", bila kita jawap “belum” (kita jangan bohong), prospek kita biasanya mereka tak cakap depan kita, mereka cakap dalam hati sahaja - "eleh dia pun tak join, tak yakin tapi nak ajak aku join, huh!"; so macam mana la prospek kita nak ikut kita (yakin/join).

    Kedua: Kita belum cukop ilmu. Baru sikit prospek tanya atau bagi alasan, dah kita tak reti nak jawap. So again, macam mana la prospek nak join. Kita sendiri tak cukop ilmu nak menampakkan kelebihan/benefits bisnes ni. Worst part kita pun setuju dengan alasan tersebut! Haru tul! Rakan-rakan, ilmu bisnes ni memang mudah, tapi jangan ambil mudah, yang mudah tu pun nak kena dimahirkan.

    So please, nak berjaya dalam bisnes network marketing ni, please jangan buat kerja-kerja membunuh tanpa niat ni…

    4 Strategi Kejayaan...

    (Simple jer... ini yang buat bisnes ni best... bila simple - orang senang nak duplicate, bila senang nak duplicate - laju ler rangkaian berkembang... barulah terasa best buat bisnes network marketing, duit masyukkk atas usahasama kita & rangkaian :-), kuasa leverage!)

    Strategi Pertama: Jadikan TTTE talian utama kita. Bila ini berlaku baru lah kita topup penuh, tak de lah topup berpecah kepada hp lain, barulah masing-masing tinggi points & bila semua orang buat perkara yang sama barulah banyak bonus kita semua. Lagipun kalau tidak dijadikan talian utama, ada yang terlupa topup, sampai ada yang simkad luput & account bisnes expired, kan dah rugi tu... jangan sampai perkara ini berlaku. Penting: Do it right on our part, nanti group kita akan duplicate it right juga. Kepimpinan melalui tauladan.


    Strategi Kedua: Convert kesemua ahli keluarga terdekat kita seperti ibu/bapa, suami/isteri, anak-anak, adik beradik, saudara mara, pekerja kita, suruh mereka semua tukar, pakai simkad TTTE. Kalau mereka tak convert pun, memang tiap-tiap bulan mereka dok bayar topup/bil jugak, tapi tak dapat apa, baik convert, dapat jugak benefits yang best tu & boleh buat duit... Kan WOW tuh!
     
    Strategi Ketiga: Kenalkan kepada orang lain, seperti rakan sekerja, sahabat-sahabat sepermainan, sambil main golf, main tenis, main badminton, main sepaktakraw, main snooker, jogging, sambil mancing, sambil sembang di kedai mamak, cerita kan peluang ini dan ajak mereka sekali. Terangkan yang ini bukan MLM, tapi guna hp macam biasa dan dapat upah jika ceritakan kepada orang lain & orang tu join, tukar ke pakai simkad TTTE ini.

    Strategi Keempat: Hari-hari melakukannya - baik sponsoring atau servicing group. Tak kira lah kita buat secara part-time or full-time. Beza hanya berapa jam buat. Yang penting hari-hari buat. Buat secara konsisten, ambil ilmu, buat praktikal, ulang ambil ilmu, ulang buat praktikal, ulang beberapa cycle, jadi mahir ler... bila dah mahir, kita diri sendiri juga yang senang buat.

    Simple kan? Ini lah satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif. Mana ada bisnes sesimple macam ni.

    *****

    PREVIEW di HQ Sri Petaling setiap hari RABU jam 8.45pm & AHAD 2.15pm

    Jemput datang ke Peview. Ada cabutan bertuah lagi tu… senang jer nak masuk, caranya:

    • kalau kita topup selepas Preview tu rm30 dpt 1 draw, rm60-2 draw, rm90-3 draw, & seterusnya;
    • kalau prospek join selepas preview, prospek dpt 1 draw.
    Cabutan bertuah terus sahaja di buat selepas preview dah habis & orangramai dah habis beli topup. Hadiah-hadiah biasanya handphone, banyak juga kadang-kadang sampai 6 biji hp, juga ada hadiah payung, cap, t-shirt, dongle, cash, grand prize biasanya tablet! Rugi siapa yang tak datang/masuk cabutan bertuah.
     
    Sangat penting jangan datang lambat semasa preview sebab preview product & plan nya sekejap sahaja – sebab bisnesnya simple straight forward. So, kalau u/prospek datang lambat, nanti sebahagian info. dah miss, tak dapat lah info. lengkap. Info memang semua dah ada di website/ buku panduan, cuma kalau datang, lagi cepat & senang faham, & boleh tengok live macam mana kami cakap/ convincekan prospek.

    Speaker
    PreviewKJah PreviewLuar
    Suasana Preview di Dalam,
    Speaker WOW Zariman
    Di Hujung Preview,
    Kak Jah sedang sharing
    Suasana Preview di Luar,
    Urusan kaunter, chit-chat,
    cabutan bertuah

    Booth
    Contoh Booth yang ada dijual di Syarikat.
    Juga ada beg, pen, cap, towel, payung, shirt, flyer, bunting, dongle, hp, & tab.

    Cabutan Bertuah - Ramai sangat yang menang, banyak sangat hadiah/gambar, Kak Jah tunjuk sebahagian yang Kak Jah dapat jer lah... sukahati Kak Jah ler ini website Kak Jah... hihi...

    CabBtuah-1K CabBtuah-Tab CabBtuah-Z10 CabBtuah-Dongle

    Macam-macam hadiah cabutan bertuah yang Kak Jah dapat, dalam beberapa bulan sahaja dah dapat 18 hp, yup 18 handphone!
      3 tablet, 1 dongle & beberapa kali dapat cap, payung, t-shirt & cash.
    (Hadiah-hadiah tu Kak Jah recycle buat cabutan bertuah semasa group meeting di rumah Kak Jah pulak :-). Cash tu Kak Jah belanja pekena teh tarik lepas preview di HQ, boleh banyak round lagi tu... Terbaek... Haha...)

    *****

    Suasana Terbaru:

    HQ Preview sesak
    Hse SC sesak
    Latest Preview di HQ Sri Petaling, Nov-2013
    Sesak 150 orang! Tempat Preview kena pecah/besarkan!
    Latest Special Coaching di Rumah Kak Jah, Oct-2013
    Sesak, 80 orang! Kena pindah ke HQ for the next session.

    *****

    Penutup

    SIMKAD AJAIB! Simkad TTTE ini adalah mesin pengeluar duit! Hanya gunakannya & recommend kepada saudara-mara, sahabat handai, jiran tetangga, rakan taulan, pada orang tak kenal pun boleh recommend – mereka buat perkara yang sama – gunakannya & recommend to others. Tengok la hasilnya – memang mesin pengeluar duit! Setiap 3 kali sebln – 11hb, 21hb, 31hb ianya mengeluarkan duit :-) Kalau anda tak guna simkad TTTE ni pun anda tetap pakai simkad lain juga. Kalau anda tak recommend simkad TTTE ni pun macam-macam perkara anda recommend pada orang lain jugak – apa yang anda dapat?? Tarak... So, jadi lah pengguna BIJAK & usahawan BRILLIANT! Bertukarlah ke SIMKAD TTTE YANG AJAIB YANG MENGELUARKN DUIT INI!

    Info lanjut juga boleh di dapati di 3 website berikut & facebook:-

    www.toneexcel.biz/index.php?id=133244 (website sifu mazelan)

    www.toneexcel.com (website syarikat toneexcel)

    www.tunetalk.com (website syarikat tunetalk)

    www.facebook.com/groups/projekincometunetalk (facebook group bisnesjaya)


    Sertailah sekarang…
    sertai

    Punya la panjang lebar details explain – sebenarnya nak suruh tukar simkad jer… dari mana-mana telco ke telco TuneTalk ToneExcel… itu aje! Iya… itu aje bisnes/program ni. Sempoi giler… tapi income boleh dapat 4 or 5 angka sebulan malah boleh pergi ke 6 angka sebulan! Lagi giler…! Of course bukan dalam jangkamasa yang singkat ler... kena usaha lah… ini bukan skim cepat kaya, duduk diam dapat duit… Cuma usahanya tak lah susah mana... Tak join pun memang pakai pun, baik join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit!



    buya
    Kata Hikmat Prof. Dr. Hamka:

    "Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba....... datang tidak menentu masa...... datang disaat kita kesempitan atau kesusahan. Nilailah peluang itu secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba. Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!”

    Rakan-rakan... walau apapun sebab anda join – nak buat duit extra ker samada untuk diri sendiri/ orang tersayang/ mahupun bantu orang yang susah ker, nak bagi peluang ini kepada orang lain ker, nak support kawan yang buat ker – apapun sebabnya terpulang kepada rakan-rakan. Untuk pengetahuan, ada rakan-rakan yang join program ini dah tunggu banyak tahun dah, ada yang sampai 8 tahun tunggu nak jumpa peluang se wow ini… Kita senang-senang sahaja ada orang bagi peluang ini tanpa mencari. Hargailah, bukan hanya dengan kata-kata bersyukur sahaja tetapi dengan melakukannya - sambut peluang ini & buat yang terbaik. Marilah kita sama-sama memerdekakan diri kita dari belenggu asyik tak cukop duit jer & bantu orang lain seramai yang boleh. KEPAKARAN Kak Jah adalah buat dengan PANTAS, MUDAH, & MAKSIMUM INCOME! Join kami now... Kak Jah & Leaders Kak Jah akan TUNJUKAJAR. Group Kak Jah tengah laju ni!


    Ayuh teman-teman semua...
    Samada Anda BUAT DUIT atau Anda BUAT ALASAN, Apa yang Kak Jah pasti - Anda TAK BOLEH BUAT DUA-DUA!
    (Either you make money or you make excuse - You cannot make both!)


    Sebarang pertanyaan mengenai program ini, sila hubungi Kak Jah atau Rakaniaga yang berhampiran dengan anda.
    Jika anda menghubungi Kak Jah sekarang (10 pagi - 6 petang), sms/whatsapp atau call, Kak Jah akan berikan anda 1 tips “Rahsia Kejayaan Kak Jah".

    Selamat Menyertai Program Komuniti Rujukan/Referral WOW TuneTalk ToneExcel, dan Selamat Maju Jaya.


    "Knowledge is Not Power, Applied Knowledge is Power"
     
    KJah Traktor

    Bangkitlah! Gali Guna Traktorrr!!!

    .............................................................
    Pn. Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah
    Multi-Jutawan Network Marketing
    Website: www.bisnesjaya.com ; Hp: 019-310 5171 ; E-Mail: kakjah66@gmail.com

    P/s: Jika nak berjaya dalam sesuatu bidang, pelajarilah dari orang yang pakar dalam bidang tersebut. Menjana wang dari TTTE menjadi lebih mudah jika anda dapatkan strateginya dari orang yang dah berjaya melakukannya. Kak Jah dah pun berjaya melakukannya dengan cepat, berkesan dan dapat banyak dalam jangkamasa yang singkat… bukti sudah ada… apa lagi… cepat join di bawah Kak Jah atau Leaders di bawah rangkaian Kak Jah :-) Kami akan tunjukajar langkah demi langkah bagaimana cara untuk melakukannya. TuneTalk ToneExcel WOW!!!

    P/p/s:
    Kenapa Kak Jah join bisnes ini? Selain daripada sebab bisnes TTTE ini mempunyai kekuatan 4 faktor kejayaan, & kelemahan bisnes network marketing yang lain TTTE boleh atasi; sebab yang lebih utama adalah kerana bisnes ini tidak akan menyusahkan sesiapa yang join, walaupun jika orang yang join/buat/melakukan bisnes ini tidak berjaya, mereka tidak akan terbeban, sebab produk memang mereka dah/sedang/akan terus pakai pun!


                                                                                                                                                                                                                          

    Mutiara Kata Pilihan

    Believe     Netw vs Keje     You Want


    Hire U     Life Is     Quote Oprah

    U Obstacle     Fear Failure     RK-Build Nw

    Why NM
    &
    Robert T.Kiyosaki pun recommend Network Marketing.
    <Click Here for video Why Network Marketing>

                                                                                                                                                                                                                          

    Kak Jah di Preview:

    Kata-kata keramat Kak Jah:

    "Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni... Tinggal nak GALI saja lagi... Anda boleh pilih gali guna tangan ke, atau pilih gali guna penyodok ke, tapi Kak Jah dah jumpa lubok emas ni, Kak Jah tak tangguh-tangguh lagi, Kak Jah tak toleh ke belakang lagi, Kak Jah pilih gali guna cara yang CEPAT, MUDAH, & DAPAT BANYAK, Kak Jah pilih gali guna TRAKTORRRRR!!!!!

    Ayuh teman-teman semua, BANGKITLAH, BANGKITLAH, SAMBUT lah PELUANG yang LUARBIASA HEBAT WOW ini, Kak Jah dah pun menyambutnya, hanya BEBERAPA BULAN sahaja, ramai KEHIDUPAN orang yang lain sekarang telah pun BERUBAH .

    Kak Jah jumpa anda yang sambut peluang ini, & buat betul-betul ikut sistem, Kak Jah jumpa anda di Puncak Multi-Jutawan!

    Sekian, Terima Kasih"

    *****

    Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!

    Tune Talk Tone Excel Memang Betul-Betul WOW!

    Jahlilawati Abu Bakar
    Jom... sama-sama jadi jutawan dengan Kak Jah! Buat aje... G1B1!
    (p/s: My new look, ahaks... Gurau geng... bagi ceria sikit... Alah, Kak Jah just pakai spek & tudong baru jer... kiki...)

                                                                                                                                                                                                                          

    Dari Meja Vice President BisnesJaya.com, Branch Cik Zaimah WOWweeeee..... To da moon, to da moon...

    Nantikan kemunculan nya.... now VP sedang busy mengedit Flyers, Booklet, & Buku keluaran BisnesJaya.com Mechandise.
























    Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya... Semoga penghijrahan ini membawa lebih keberkatan... hingga ke syurga Allah... Amin...
    KJah-pic-biru
    Pn Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah

    Latar belakang Kak Jah:

    Pn Jahlilawati Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai Kak Jah merupakan seorang usahawan Network Marketing di dalam bidang e-Pendidikan & kini di bidang Telekomunikasi.


    Di bidang e-Pendidikan, Pn Jahlilawati telah mencapai tahap tertinggi syarikat iaitu ke tahap Multi-Millionaire Club (MMC). Beliau merupakan Crown Manager, Jutawan Wanita Pertama, Jutawan Pantas, Top Sponsor No.1, Multi-Jutawan Wanita Pertama, Multi-Jutawan Wanita Terpantas di syarikat, dan juga merupakan Mentor kepada Kelab Jutawan Jaya (KJJ) iaitu rangkaian beliau. Di dalam KJJ telah lahir 9 orang ke ‘Kelab Multi-Jutawan/ Jutawan/Qualifier-Jutawan’, pulohan orang berpendapatan 5 angka sebulan, & ratusan orang 4 angka sebulan. Pada '2012 MLM Golden Midas Charity Night', yang dianjurkan oleh independent organization MLM Toper di PWTC, dari semua syarikat MLM di seluruh Malaysia, Pn Jahlilawati telah dinobatkan bersama 11 orang Jutawan MLM yang lain mendapat anugerah berprestij iaitu "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).

    Sebelum menceburi usahawan network marketing, Pn Jahlilawati bekerja makan gaji dengan syarikat swasta (vendor) dalam bidang I.T. selama 20 tahun. Beliau mula bekerja pada usia 23 tahun, iaitu sebaik sahaja tamat pengajian Bacelor Sains Komputer di peringkat Universiti pada tahun 1989, bermula sebagai Trainee, Analyst Programmer, System Analyst, Senior SA, Project Manager, sehinggalah jawatan terakhir beliau sebagai Head of Department, kesemuanya beliau specialized dalam bidang Software Development.

    Kini, Pn Jahlilawati mengorak langkah ke arah multiple source of income & recurring pasif income, di bidang telekomunikasi, dan membantu lebih ramai lagi orang diluar sana mendapat pendapatan tambahan dengan cara yang sungguh mudah dan langsung tidak membebankan. Di bulan pertama sahaja beliau telah di nobatkan sebagai Top-Sponsor No.1 syarikat bagi bulan Mei-2013 :-)

    *****

    Seorang teman baik Kak Jah sms kata-kata perangsang ini kepada Kak Jah ketika Kak Jah berada di dalam "kesusahan".
    I will always remember that...
    Thanks D.....

    Storm


    *****

    WOW sungguh bisnes sempoi ni...
    Penangan bisnes sekupang dua kupang...
    Summary income Kak Jah
    - bonus fast track + komisyen topup + bonus baru penajaan + untung runcit simkad:-
    • Bulan Pertama (Mei-2013): Income Kak Jah RM 4 ribu sebulan
    • Bulan ke-2 (Jun): RM 8 ribu sebulan
    • Bulan ke-3 (Jul): RM 17 ribu sebulan
    • Bulan ke-4 (Ogos): RM 23 ribu sebulan
    • Bulan ke-5 (Sept): RM 32 ribu sebulan
    • Bulan ke-6 (Okt): RM 45 ribu sebulan
    • Bulan ke-7 (Nov): RM 57 ribu sebulan
    • Bulan ke-8 (Dec): RM 78 ribu sebulan
    • Bulan ke-9 (Jan-2014): RM 125 ribu sebulan
    Rakaniaga lain yang buat pun ramai yang meningkat.
    Sifu Mazelan pula masa Kak Jah join bulan Mei-2013, masa tu dia dah buat 3 tahun, income dia RM32ribu sebulan, & pada bulan Nov/Dec-2013 income dia RM 240 ribu sebulan!


    Giler betul bisnes orang masuk/join 80 henggit jer & orang topup, dapat komisyen seringgit dua jer, boleh dapat income sebegini dalam jangkasmasa yang singkat sahaja! Semuanya adalah kerana handphone merupakan barang KEPERLUAN yang PALING KERAP sekali orang guna/pakai, berbanding barang-barang keperluan lain tidak sekerap seperti penggunaan handphone!


    Itu la... tak check-it-out sendiri tak tahu! Kepada yang dah check-it-out - usah bertangguh lagi, nanti kawan-kawan & sedara-mara U yang akan prospekting U balik! Ini FENOMENA ARUS DERAS yang tak dapat ditahan-tahan, tak boleh elak, better U yang join dulu & prospekting mereka. Kepada yang dah join, usah lambat-lambat - Gali Guna Traktorrrr...!!!!! :-)

    *****

    Details apa yang Kak Jah dapat dalam masa 4 bulan pertama dalam bisnes TTTE ini:

    # Bulan Pertama (Mei-2013):
    • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka awalan. Modal 2 angka jer... ok sangat lah tu... :-)
    • Top Sponsor No.1 Syarikat, hadiah RM1,500 (bilangan direct sponsor 51 orang).
    • Cabutan bertuah hp.
    • Trip percuma ke Bangkok! Best!
    # Bulan Ke-2 (Jun-2013):
    • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka pertengahan, naik 6 kali ganda dari bulan lepas! Wow! Syukur...
    • Top Sponsor No.2 Syarikat, hadiah RM500 (bilangan direct sponsor 55 orang).
    • Trip percuma ke Umrah! Syukur Alhamdulillah!
    • Cabutan bertuah cap, payung, t-shirt, hp.
    • Yang best - kjah dapat bantu ramai orang, group dah cecah seribu orang hanya dalam masa 2 bulan! Semuanya di sebabkan bisnes ni mudah nak buat & mudah di duplikasi.
    # Bulan Ke-3 (Jul-2013):
    • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka penghujong, campur income bonus baru penajaan + untung runcit simkad = dah cecah 5 angka, naik 2 kali ganda dari bulan lepas! Bulan puasa buat bisnes networking income naik - wow ni!
    • Bilangan direct sponsor meningkat 71 orang, huuuu..., hadiah Hp Pearl Mini.
    • Highest Topup No.1 Syarikat, hadiah Hp Blackberry Z10, best!
    • Lagi Kak Jah dapat cabutan bertuah cap, payung, t-shirt, hp, cash RM1,000 & tablet!
    • Yang best - group terus bertambah, majoriti dapat income - beza banyak/sikit, cepat/lambat bergantong kepada usaha masing-masing, & dengan izinNya. Lagi best - 8 orang downlines Kak Jah jadi Service Center! Alhamdulillah!
    • Income Kak Jah & group tak dapat di tahan-tahan... sebab orang sentiasa guna hp & topup!

    # Bulan Ke-4 (Aug-2013):

    • Income (KOMISYEN TOPUP SAHAJA) dah 5 angka! Ini baru betul income 5-angka sebulan PASIF, & insyaAllah meningkat… Campur income fast track + bonus baru penajaan + untung runcit simkad = rupanya dah  RM20ribu lebih sebulan dah! Bulan raya pun income naik buat bisnes networking - memang Wow betul lah ni!
    • Top Sponsor No.2 Syarikat, hadiah RM500 (Bilangan direct sponsor meningkat 105 orang, dasyat..., hadiah Hp Stealth.
    • Cabutan bertuah terus dapat - cap, payung, tshirt, & hp, hp… - dah 10 biji hp menang dah! Juga dapat dongle, & cash.
    # Apa-apa pun yang penting, Kak Jah dah buka jalan & buktikan yang bisnes sekupang dua kupang ni pun boleh pergi laju kalau kita fokus melakukannya!

    Ayuh, anda berada di dalam kerugian jika terus bertangguh, sebab anda tetap pakai handphone walaupun anda tak join! Jangan kata “No” tanpa anda check-it-out sendiri. Contact Kak Jah sekarang 019-310 5171 untuk nak tanya apa-apa atau nak join.


    Kepada yang dah sambut tu, kita dah ada mesin atm pengeluar duit dah niii... tinggal nak cucuk (sponsoring) & picit (servicing) jer lagi... rugi kalau kita tak buat tak ambil duit tu... Wake-up & do it!

    *****

    Mesej KHAS IKHLAS dari Kak Jah…

    Kepada LEADERS yang mempunyai RANGKAIAN atau STAF di bawah mereka especially leaders besar… biasanya kita ni POSITIF & BERTANGGUNGJAWAP orang nya…

    Saya dengan rasa RENDAH HATI memohon anda CHECK-IT-OUT SENDIRI bisnes TuneTalk ToneExcel yang sedang nak pick-up ini… sekarang adalah TIMING YANG TEPAT! (jika anda check-it-out sendiri anda akan faham apa yang saya maksudkan timing tersebut..). JANGAN DENGAR CERITA DARI PIHAK KETIGA – sendiri dengar DIRECT. PERCAYA lah cakap saya jika anda tidak join pun, ramai di dalam rangkaian atau staf anda yang AKAN JOIN NANTI.. its just a matter of TIME.. No worries, bisnes ini sepatutnya TIDAK KONFLIK dengan mana-mana bisnes atau pekerjaan yang anda & rangkaian atau staf anda sedang lakukan sekarang sebab SEMUA ORANG PAKAI HANDPHONE, kalau TAK JOIN PUN TETAP PAKAI HP, BAIK JOIN – DAPAT JUGA BENEFITS nya & boleh buat DUIT. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk BANTU RANGKAIAN atau STAF anda.

    Saya YAKIN, SEBAGAI LEADER (tidak kira kecil atau besar), kita tentu ada KEINGINAN NAK BANTU GROUP KITA baik yang rapat/loyal dengan kita atau yang biasa-biasa sahaja dengan kita, semua kita nak bantu. Jadi, saya MENYERU agar anda LUANGKAN SEDIKIT MASA BERHARGA ANDA, LAPANGKAN MINDA – GO CHECK-IT-OUT SENDIRI. DO IT NOT FOR YOU BUT FOR YOUR GROUP. HELP THEM! Kadang-kadang rangkaian atau staf kita tidak berani nak buat sebab mereka hormatkan kita & sayang pada kita, mereka takut kita tersinggung walaupun mereka SEBENARNYA MEMERLUKAN PELUANG INI. Jangan sia-siakan kepercayaan mereka & rasa hormat mereka pada kita sehingga kita TERLEPAS PANDANG akan keperluan mereka. ITS OK JIKA LEPAS CHECK-IT-OUT SENDIRI anda rasa tidak sesuai untuk anda & rangkaian atau staf anda, NO OBLIGATION lepas dengar ANDA SENDIRI DECIDE. Saya cuma mohon anda JANGAN MENOLAK TANPA TAHU CERITA SEBENAR/DETAILS… Kan kita ni orang-orang yang positif & bertanggungjawap!

    *****

    Jangan malu-malu untuk buat extra income.. kalau kita susah bukan ada orang lain yang nak tolong pun… Bangkit! Bangkit! Usah di kenang peristiwa yang lepas – baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan.. yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, ofcourse dgn izinNya…

    *****

    "Wake up & dreams... :-) Peluang dah ketuk depan pintu ni... cepat-cepat ler buka... orang lain yang Kak Jah introduce sama waktu dengan u dah laju dah ni.. orang di Sabah pun laju.. boleh buat online/offline, kak jah tolong tunjukajar..."

    "We are not born to win or born to lose, but we are born to choose"


                                                                 

    Member Login

    ID: 

    Password:



    Bil. Pengunjung:

    140,798 ; 8-Apr-2014 ; 3.30am
    Counter Start : 15/8/2011
    Website Since : 2009
    (105,001)

    New Website : 23/9/2013


                                                                 

    Preview TTTE


    # HQ Tone Excel Sri Petaling

    - Hari: Rabu 8.45pm & Ahad 2.15pm

    - Contact: Kak Jah 019-310 5171


    # Ofis Cawangan Gombak

    - Hari: Isnin 8.45pm

    - Alamat: No.5-2A, Jln GJ, Batu 5 1/2, Jln Gombak, 53100 KL (sebelah Masjid Al-Syakirin Gombak, 7-Eleven, sebelahnya kedai tinted kereta, atas Tkt 2).

    - Contact: Mejar Palil 019-667 2510



    # Ofis Cawangan Negeri Sembilan

    - Hari: Selasa 8.30mlm

    - Alamat: No.41, Jalan Dataran Kemuning 2, Dataran Kemuning, 70450 Senawang (brsebelahan Klinik Kesihatan Senawang, brhadapan Restoran Sakura Kristal).

    - Contact: Azizi 018-351 0949 & Azlinie 012-614 4326


    # Ofis Cawangan Kelantan

    - Hari: Isnin 8.45pm & Jumaat 3.30ptg

    - Alamat: Centre Pasir Mas, Kg Kubang Pak Amin (bersebelahan Klinik Walinur Syifa).

    - Contact: Razi 019-316 6181

     

    # Ofis Cawangan Kedah

    - Hari: Sabtu 8.30mlm


    - Alamat: Pusat Perniagaan Zamrud (exit Sg Petani, bersebelahan Giant besar).


    - Contact: SC Shaik 019-380 9537



    # Tempat Preview Melaka

    - Hari: Selasa 8.30mlm


    - Alamat: Tkt 1, No.15-1, Kompleks Perniagaan Al-Azim, Bkt Baru.


    - Contact: SC Nurma 019-608 8270.


    # Ofis Cawangan Johor Bahru

    - Hari: Jumaat 8.45mlm


    - Alamat: No.14A, Jln Rebana, Kebun Teh Johor Bahru (atas Beriani House kebun teh)


    - Contact: SC Joha 017-762 3232



    # Ofis Cawangan Puchong

    - Hari:



    # Ofis Cawangan Seri Kembangan

    - Hari:


                                                                 

    Contact Persons Group Kak Jah/ BisnesJaya.com


    Untuk join, sila hubungi rakaniaga JC/ SC/ BRANCH group Kak Jah/ BisnesJaya.com yang berhampiran dengan tempat anda.

    Admin:


    KJ&RO

    # Kak Jah (Puchong) : 019-310 5171
       President/Founder BisnesJaya.com
       Pakar/MultiJutawan Network
       Marketing

    # Cik Zaimah (Serdang) : 011-1881 7710
       Vice President BisnesJaya.com
       Pakar Internet Bisnes & Strategi
       Media Sosial

    Senarai BRANCH/ SC (Service Center)/ JC (Junior Center) Mengikut Negeri:

    > K.L.

    # Sg. Besi

    -  BRANCH Abg Loqman : 010-541 5928

    # Taman Tun Dr Ismail


    -  BRANCH Zaimah: 011-1881 7710


    # Melawati

    -  BRANCH Murni : 019-314 8642

    -  BRANCH Azizan : 019-368 0449


    -  SC Norzarifah : 010-794 7082

    -  SC Nik Samihah : 019-266 6181

    -  JC Mujahid : 013-399 1199

    -  JC Zilani : 011-1501 2110

    # Jln Ipoh

    -  BRANCH Rozaidi : 010-784 8105

    -  JC Nisa : 011-1542 8483


    # Setapak

    -  BRANCH Mejar Palil : 019-667 2510

    -  SC Kapten Suznan : 011-1887 4560

    -  JC Kapten Amirul : 016-292 0898


    # Bukit Bintang

    -  SC Aman : 019-229 8838

    # Ampang

    -  SC Mohd Hayazi : 011-1525 1835

    -  JC Aida Sherina : 016-284 6488

    -  JC Robert : 014-322 9863

    -  JC Wan Norliani : 019-392 3434

    -  JC Shaharuddin : 017-668 8810

    -  JC Salbiah : 019-217 9053

    -  SC Izat : 014-223 1484


    -  JC Idzhar : 012-223 5387

    # Pusat Bandar KL

    -  SC Alwin Leong : 010-212 2468

    -  JC Steven : 018-205 2122

    # Cheras

    -  SC Elly : 019-640 8409

    -  JC Azmi : 019-278 4775

    # Bandar Tun Razak

    -  JC Noridah : 012-342 0251


    # Desa Petaling

    # Kg. Baru


    -  SC Norhani : 013-347 3573

    #  Keramat

    -  SC Rozita : 019-234 6250

    -  SC Nazimah : 010-808 8037

    -  SC Riza : 012-353 9005

    -  SC QaQ'HaNie : 013-347 3573


    # Wangsa Maju

    -  BRANCH Nuraisyah : 013-345 7263

    -  JC Kapt Amirul : 016-292 0898

    # Damansara

    -  SC Zul : 012-253 7333

    -  SC Yani : 017-218 2747

    -  SC Albanur : 010-540 0985

    -  JC Haikal : 012-267 0087

    -  JC Azwan : 012-959 9885

    # Batu Caves

    -  SC Abg Sheikh : 010-777 6211

    # Bangsar

    -  SC Azaliza : 012-363 7210

    -  SC Adrina : 012-228 2446

    # Setiawangsa

    -  JC Safuraa : 012-687 3930

    # Tmn Melati

    -  JC Zainora : 012-691 8609

    # Hartamas

    -  SC Nurliza : 013-289 7897

    -  SC Sani : 013-398 7897


    # Balakong

    # Sentul

    -  SC Kak Nah : 017-870 1198

    -  JC Abg Azri : 012-234 9480

    # Kepong

    -  SC Rozalin : 019-270 4161

    # Pandan

    -  SC Shaharuddin : 017-668 8810

    # Jalan Semarak


    -  BRANCH Zaimah: 011-1881 7710



    > Putrajaya & Cyberjaya

    -  SC Nazim: 017-628 6872


    -  SC Kamal : 019-393 2137


    -  Fariha : 012-969 6802


    > Selangor

    # Puchong

    -  ADMIN/BRANCH Kak Jah
       (Bndr Kinrara) : 019-310 5171

    -  SC Kak Noorul (Kg Pasir) : 012-345 1105

    -  BRANCH Marziah (Tmn Kinrara) : 017-290 2426

    -  SC Syed/ Zam : 012-367 1002

    -  SC Edzwan : 011-1863 9663

    -  SC Norzie : 011-1866 5486

    -  JC Razmy (Pusat Bndr): 013-388 8587

    -  JC Auntie Sabiha (Bndr Kinrara) : 013-931 1939

    # Serdang

    -  BRANCH Cik Zaimah : 011-1881 7710

    -  SC Mustazah : 012-310 9656

    # Sri Kembangan

    -  SC Farah : 019-629 3868

    -  SC Mohd Fadhil : 013-664 2152

    -  JC Mazlan : 017-680 8215

    # Bangi

    -  SC Zakaria : 010-286 0508

    -  JC M.Haziq : 016-956 3070

    -  SC Bibi : 011-1879 8060

    -  SC Bob : 012-392 7210

    -  SC Hishamuddin : 011-1525 1835

    -  JC Normawati : 019-660 9525


    # Putra Height


    -  SC Rozita : 017-700 9779

    -  JC Lyana : 012-289 5696

    # Bndr Putera

    BRANCH Mejar Riad : 016-956 3070

    -  JC Fadzilah : 019-267 7963

    # Subang Jaya

    -  SC Joe : 012-285 9331

    # Subang

    -  JC Noruzila : 019-333 8302

    # Klang

    -  SC Sidek : 012-320 6251

    -  SC Zainal : 019-226 9897

    -  JC Adiwira : 019-578 1099

    <>

    -  JC Herda : 016-383 8307

    -  JC Nurul Ain :

    # Ampang Jaya

    -  JC Fuziah : 019-387 3828

    # Shah Alam

    -  BRANCH Siti Rohani : 017-879 5445

    -  BRANCH Adeeb : 012-914 5151

    -  BRANCH Aireen @ Kak Tone : 010-800 9041


    -  SC Fieza : 011-1877 1827

    -  SC Salbiah : 016-393 8656

    -  SC Raha : 016-611 1734


    -  JC Mohd Sofian : 013-667 8595

    -  JC Fikri : 012-336 3206

    -  JC Aireen : 017-218 3294

    -  JC Azliza : 019-808 0421

    -  JC Am (Khairunnizam) : 012-681 1451

    -  JC Azlan : 017-604 2956

    -  JC Lydia : 014-720 1831

    -  SC Norazizan : 012-212 4340

    -  JC Siti Azlina : 011-1666 9011

    -  SC Mohd Suhaimi : 013-228 3832

    -  JC Haslini : 017-294 3853

    # Petaling Jaya

    -  SC Siddiq : 019-341 8205

    # Cheras

    -  SC Salmah : 011-1535 1608

    -  SC Fazli : 012-349 1806

    -  JC Shahrul : 012-686 6559

    -  JC Shah Rizan : 010-538 1182

    # Kajang

    -  SC Haslinda : 012-343 9656

    -  SC Noreha (Semenyeh) : 019-656 8770

    -  SC Faez : 016-652 4545

    -  JC Rozana : 011-1863 6045

    -  JC Rossaliana : 013-222 9323

    -  SC Abdullah : 010-814 1976

    # Selayang Baru

    # Rawang

    -  SC Hadi : 012-972 0353

    -  JC Zawiyah : 011-1855 7404


    -  SC Mazni : 019-328 9189

    -  SC Fahmi : 011-1543 6329

    # Taman Greenwood

    # Semenyih

    - JC Noreha : 019-656 8770

    - JC Roniza : 010-546 8130

    # Banting

    # Balakong

    # Gombak

    -  BRANCH Herni : 011-1525 2806

    -  SC Mizam : 012-644 0908

    -  SC Zahlia : 019-251 5076

    -  JC Gaffa : 019-308 6382

    -  JC Ziela : 011-1574 0988

    # Kuala Selangor

    # Serendah

    # Bukit Beruntung

    # Pengkalan Kundang

    # Jenjarom

    # Sungai Besar

    # Batu Arang

    # Tanjung Sepat

    # Kuang

    # Kuala Kubu Baharu

    # Batang Berjuntai

    # Bandar Baru Salak Tinggi

    # Sekinchan

    # Sabak

    # Tanjung Karang

    # Beranang

    # Sungai Pelek

    # Sg Buloh


    -  SC Zariman : 012-272 4740

    # Bukit Mahkota

    -  JC Badrul : 012-655 5873

    -  JC Dr Maria : 019-626 6567

    # Sepang


    -  SC Norhasfaniza : 011-1533 9154

    -  JC Adeep : 017-651 7509

    -  JC MC Za : 019-289 8102

    -  JC Iskandar : 012-396 9296

    # Hulu Langat

    -  SC Zue : 013 251 1567

    -  SC Sarina : 017-691 0350

    -  JC Aida : 010-789 8572


    # Denai Alam

    -  JC Zurina : 019-276 9636

    # Bukit Jalil

    -  JC Hafiz : 010-522 7535

    -  JC Kuchulu : 017-359 6335

    # Kota Damansara

    -  JC Izzudin : 012-394 7194

    -  JC Natasha : 012-625 2011


    # Batu Caves

    -  SC Alias : 019-746 7979


    > Negeri Sembilan

    # Seremban

    -  SC Zaidah : 019-308 0382

    -  SC Norahayu : 017-324 7987

    -  SC Sarah (Paroi Jaya) : 019-251 7747

    -  Hjh Rubiah (Permai) : 017-288 6200

    -  JC Zainab : ??

    -  JC Fuad : 019-333 5715

    -  JC Mohd Sharifudin : 017-369 1863

    -  JC Bob/Mohd Redzuan : 012-522 3986

    -  SC Faiz : 012-272 4906

    -  SC Yusni : 012-660 1560

    -  JC Siti Rohani : 013-261 8441

    -  JC Yusry : 012-660 1560


    # Seremban2

    -  BRANCH Kak Gee : 010-507 6645

    -  JC Ismail : 019-251 7004

    -  JC Hj Abdul Ghoffor : 019-613 1119

    # Senawang

    -  BRANCH Norazizi : 018-351 0949

    -  BRANCH Azlinie : 012-614 4326

    -  JC Zainab : 012-681 5204

    # Port Dickson

    # Nilai

    -  SC Rizal : 012-350 6565

    -  JC Abd Rahman : 010-780 4330

    -  SC Em Feez : 011-1876 2830

    -  SC Badrul : 012-655 5873

    # Bahau

    # Tampin

    # Kuala Pilah


    -  BRANCH Dr Azah : 014-988 8171

    # Rantau

    -  JC Muhd Fuad : 010-798 8107


    > Melaka

    -  SC Nurma: 019-608 8270

    -  JC Shaffie@Pai : 018-955 6659

    # Bandaraya Melaka

    -  SC Dr Hanim : 019-549 2374

    # Bukit Baru

    # Ayer Keroh

    # Klebang

    # Masjid Tanah

    # Sungai Udang

    # Batu Berendam

    # Alor Gajah

    -  JC Shazwan: 011-2319 8875

    # Bukit Rambai

    # Ayer Molek

    # Bemban

    # Kuala Sungai Baru

    # Pulau Sebang



    > Johor

    # Johor Bahru

    -  BRANCH Noorisham : 019-767 5675

    -  SC Johar : 017-762 3232

    -  SC Jun :  012-724 2525

    -  JC Norazan : 011-1541 6136

    -  SC Rosli : 017-762 2350

    # Tebrau

    # Pasir Gudang

    -  SC Datuk Abd Malek : 012-738 3888


    -  JC Md Yusa : 013-733 9241

    # Bukit Indah

    # Skudai

    -  JC Zuraidah : 012-754 0866

    # Kluang

    -  JC Haslina : 013-749 1470

    # Batu Pahat

    -  JC Amir : 017-735 2687

    # Muar

    # Ulu Tiram

    # Senai

    # Segamat

    # Kulai

    -  SC Supian : 013-723 6979

    # Kota Tinggi

    -  BRANCH Shukri : 010-510 9905

    -  SC Ummi Kalsom : 011-1875 6531

    -  JC Azilah : 010-788 6496

    # Pontian Kechil

    # Tangkak

    # Bukit Bakri

    # Yong Peng

    # Pekan Nenas

    # Labis

    # Mersing

    -  SC Faizul : 017-911 0479

    # Simpang Renggam

    # Parit Raja

    # Kelapa Sawit

    # Buloh Kasap

    # Chaah

    # Endau

    # Masai


    -  BRANCH Dr Myrza : 016-787 8743

    -  JC Md Yusa : 013-733 9241

    # Tampoi

    -  SC Muiz : 019 757 7763



    > Pahang

    # Kuantan

    -  SC KC : 013-932 1988

    -  SC Zuriani : 019-938 8307

    -  SC Dr Sayuti : 019-988 8307

    -  JC Hasran : 013-207 0923

    -  JC Nor Aljannatu : 017-355 7441

    # Temerloh


    -  JC Roshidah : 013-986 4878

    -  JC Mohd Shah Redza : 018-914 3913

    -  JC Hafian : 012-689 9588

    -  JC Juharuddin : 019-937 1000

    # Bentong

    # Mentakab

    # Raub

    # Jerantut

    -  JC Cg Sharifah : 013-986 7652

    # Pekan

    -  JC Khatijah : 012-951 7596

    # Kuala Lipis

    -  JC Siti : 019-289 6358

    -  SC Morni : 019-982 2194 

    # Bandar Jengka

    # Bukit Tinggi


    # Rompin

    -  JC Harudin : 011-1509 1957

    # Bera

    -  JC Safri : 012-947 0547

    > Terengganu

    # Kuala Terengganu

    # Chukai

    # Dungun

    # Kerteh

    # Kuala Berang

    -  JC Sahudin: 012- 9672539

    # Marang

    # Paka

    # Jerteh

    # Kemaman

    -  JC Rizal : 016- 986 7677


    > Kelantan

    -  JC Aminullah : 019-223 4494

    # Kota Bharu

    -  SC Mohd Hanif : 010-909 4499

    # Pangkal Kalong

    # Tanah Merah

    -  SC Khairul : 019-900 5111

    # Peringat

    # Wakaf Baru

    # Kadok

    # Pasir Mas

    -  SC Razi : 019-316 6181

    -  Cg Azhani : 013-993 6500

    -  Cg Fadzilah : 013-981 9815

    # Gua Musang

    # Kuala Krai

    #Tumpat

    # Bachok

    # Pasir Puteh


    -  SC Tn Zuhudi : 019-967 1292

    # Machang


    -  SC Zamri : 010-5484849


    -  SC Zainul : 013-9297539


    -  SC Hasnida : 019-976 7179


    # Selising


    > Perak

    # Ipoh

    -  JC Abdul Nasir : 019-559 0062

    -  SC Ismail : 011-1863 3995

    # Gopeng

    # Taiping

    # Sitiawan

    # Simpang Empat

    # Teluk Intan

    # Batu Gajah

    # Lumut

    # Kampung Koh

    # Kuala Kangsar

    # Sungai Siput Utara

    # Tapah

    # Bidor

    # Parit Buntar

    # Ayer Tawar

    # Bagan Serai

    # Tanjung Malim

    # Lawan Kuda Baharu

    # Pantai Remis

    # Kampar


    # Lenggong

    # Simpang Pulai

    -  JC Noorizan : 019-550 0035

    # Gerik

    -  JC Siti Zubaidah : 019-520 3050

    > Kedah

    # Sungai Petani

    -  SC Mohamad Jarit : 011-1863 8987

    # Alor Setar

    -  SC Mohd Zulkifli : 019-598 4993

    -  JC Fadzillah : 019-503 0955

    -  SC Mohd Anuar : 019-424 6999

    -  JC Anuar : 011-2432 3199

    -  JC Shuhaimi : 019-688 8169

    # Kulim

    # Jitra / Kubang Pasu

    -  JC Zulkifli : 019-426 5706

    # Baling

    # Pendang

    -  SC Zul : 010-513 9897

    -  SC Zakaria : 012-471 0840

    -  JC Nurul Izzah : 013-325 3994

    -  JC Izzatul Azra : 017-281 4277

    -  JC Azli : 013-500 2577

    -  JC Ubaidah : 010-5283 040

    # Langkawi

    # Yan

    # Sik

    # Kuala Nerang

    # Pokok Sena

    # Bandar Baharu


    # Sintok

    -  SC Mohd Noor : 019-477 3646

    > Perlis

    # Kangar

    -  JC Cik Lah (UniMAP) : 011-1505 9146

    # Kuala Perlis


    > Pulau Pinang

    # Bukit Mertajam

    # Georgetown

    # Sungai Ara

    # Gelugor

    # Ayer Itam

    # Butterworth

    # Val d’Or

    # Perai

    # Nibong Tebal

    # Permatang Pauh

    # Tanjung Tokong

    # Kepala Batas

    # Tanjung Bungah

    # Juru



    > Sabah

    # Kota Kinabalu

    -  JC Ms Hew : 014-677 3636

    -  JC Ariffin : 010-798 2880

    # Sandakan

    -  JC Yunie : 011-1413 4969

    # Tawau

    -  SC Hj Aiyub : 012-801 3040

    -  SC Sharmila : 010-935 1364

    # Lahad Datu

    # Keningau

    # Putatan

    -  JC Dullah : 011-1878 5001

    # Donggongon

    # Semporna

    # Kudat

    # Kunak

    # Papar

    # Ranau

    # Beaufort

    -  SC Sufian : 019-585 7301

    -  JC Abd Mimin : 010-940 2566

    -  JC Ardi : 014-951 9915

    -  JC Muhd Fauzi : 014-355 9397

    # Kinarut

    # Kota Belud


    # Tenom

    -  Daniel : 017-898 7808


    > Sarawak
    # Kuching

    -  SC Faiza : 019-856 4586

    # Miri

    -  BRANCH Rizuan : 012-330 1177

    -  SC Abdullah : 014-889 2132

    -  SC Jenny : 013-831 3239

    -  SC Rekha : 019-485 7242

    -  SC Agnes : 013-838 8399

    # Sibu

    # Bintulu

    -  SC Chris : 016-889 3788

    -  JC Tiong : 011-1867 7939

    # Limbang

    -  SC Jumat : 013-882 7828

    # Sarikei

    # Sri Aman

    # Kapit

    # Batu Delapan Bazaar

    # Kota Samarahan

    -  JC Jeffery : 014-585 5281


    # Dalat


    > Labuan




    ***

    Kak Jah commit akan turun ke padang bantu tempat preview anda secara bergilir-gilir ikut masa Kak Jah. So, grab peluang ini.

    Seperti biasa siapa yang nak Kak Jah datang ke tempat anda,

    (1). Selain anda dapat kumpulkan at least 50 orang,

    (2). Yang penting dah ada beberapa org local people dalam group tu yang dah join,

    (3). Dah datang ke preview HQ Sri Petaling at least sekali,

    (4). Lagi bagus dah datang ke Special Coaching Kak Jah, &

    (5). Group local people tadi tu dah menaja beberapa orang

    => then Kak Jah akan balas balik dengan turun ke tempat anda – Kak Jah sendiri akan conduct preview jika speaker HQ tak dapat datang sama, & Kak Jah juga akan buat Special Coaching.

    Tujuan 5 syarat ini adalah untuk kebaikan anda semua - trust me on this, just follow my advice.. Kak Jah nak pergi laju ni dengan cara yang betul.. pegang baju Kak Jah kuat-kuat, Kak Jah nak terbang ni, nak bawa anda 6-figure income bersama Kak Jah!

    Just book my time earlier untuk Kak Jah susun jadual Kak Jah. TQ atas kerjasama semua. Together we make it happen!



                                                                 

    Special Coaching Kak Jah

    30-Nov-2013: HQ Sri Petaling

    SCKJ
    Special Coaching yang pertama Kak Jah di HQ Sri Petaling. Full house - 180 orang.

    SCKJ1

    SCKJ1b


    15-Dec-2013: Sg Petani

    SCKJ-SgPetani

    SCKJ Sg Petani Attendees

    Preview 14/12/2013 &
    Perasmian Cawangan


    Caw Sg Petani Preview

    Caw Sg Petani


    21-Dec-2013: Johor Bahru

    SCKJ-JB

    SCKJ-JB-sesi

    Preview : 20/12/2013

    Preview-JB


    18-Jan-2014: HQ Sri Petaling

    SCKJ HQ KL 18-Jan-2014

    SCKJ-HQ-20140118
    Seperti biasa di HQ Sri Petaling penuh


    1-Feb-2014: Center Pasir Mas, Kelantan

    SCKJ-PasirMas-20140201

    SCKJ PM-2


    15-Feb-2014: HQ Sri Petaling

    SCKJ-HQKL-20140215

    SCKJ-HQ-20140118-3


    15-Mac-2014: HQ Sri Petaling

    SCKJ-HQ-20140315


    New Year 2014 – Roadshow Sabah & Sarawak

    Pihak Top Management/Directors Syarikat TTTE bersama Sifu Mazelan, Kak Jah, & Leaders Hebat yang lain di Roadshow Sabah & Sarawak:


    1).8-Jan-2014 Rabu: Tawau - Preview, LA Hotel

    SSTour-Tawau
    Kak Jah sharing... penuh sesak...

    Dalam kapalterbang dari Tawau ke Sandakan.. dengan Sifu Mazelan.. kapalterbang kecik 2 seater sebelah..
    SSTour-Flight Kecil

    2).9hb Khamis: Sandakan - Preview, 4th Avenue

    SSTour-Sandakan
    Sharing Kak Jah & Mazelan.. penuh gilerrr.. melimpah-limpah..

    3).10hb Jumaat: Kota Kinabalu - Preview, Klagan Hotel

    SSTour-KK
    Kak Jah sharing... kat luar ramai tak dapat masuk.. melimpah ruah..

    4).11hb Sabtu: Kota Kinabalu - Special Coaching Kak Jah, Klagan Hotel

    SCKJ Sabah

    SCKJ-KK-KJah
    Full house...

    5).11hb Sabtu: Kota Kinabalu - Celebrate New Year 2014 ToneGroup, Persatuan Foochow

    Celebrate 2014-KK-Syed

    6).12hb Ahad: Kucing - Preview, Abell Hotel SSTour-Kucing

    Ramai tak dapat masuk...

    7).13hb Isnin: Miri - Preview, Imperial Palace Hotel

    SSTour-Miri

    Penuh.. dewan cantik & besar.. so 1st time tak melimpah.. haha..

    SSTour 9Geng
    Inilah dia barisan tetap Le Tour De Borneo - diketuai oleh Executive Chairman Dato' Syed, Founder Mr Neilson, Directors - Mr Vincent, Lina, Mr Teh; SIfu Mazelan, Abang Ishak, Kak Jah, & Rosanne... Ke mana-mana kami bersembilan pergi bersama... hebat wow!


                                                                 

    Previous Event:


    3rd Anniversary TTTE
    18-Okt-2013, Ipoh

    Bestnya event Anniversary Syarikat TTTE di Ipoh 18-Oktober lepas, semuanya free - dinner, stay hotel, breakfast, & banyak cabutan bertuah - cash RM100/200/500/1,000, hp, airasia voucher, tablet, tv, ~100hadiah. Ada anugerah "Best Leadership 2013" hadiah RM500 & Tablet, Kak Jah menang bersama 15 orang, & anugerah utama "Most Outstanding Achiever 2013" hadiah Notebook & RM8,000 Kak Jah menang bersama Mazelan. Syukur baru 5 bulan dah dapat anugerah pencapaian tertinggi. Jom join & buat bersama-sama Kak Jah.


    Ipoh Award Outstanding
    Most Outstanding Achiever 2013

    Ipoh Kak Jah

    Ipoh Award All
    Best Leadership 2013

    Ipoh Grp Yad Azah

    Ipoh Grp Zie

    Ipoh Grp Zaidi

    Ipoh Ndut

    Sebahagian dari gambar-gambar group Kak Jah.... banyak gambar sebenarnya.... tak muat nak tunjuk semua.....


    *****

    Sept-2013: Company Trip
    Percutian Percuma ke Perth Australia

    Perth

    Best nyer mereka dapat pergi Perth... Kak Jah terlepas trip ni, masa join dah tarikh tutup bulan terakhir tak sempat nak fight. InsyaAllah next trip Kak Jah pasti sempat.


    Apa-apa pun Kak Jah sempat qualified trip ke Bangkok, percuma... Ok la... Hujong tahun ni insyaAllah pergi.

    Bangkok

    Haaa... dah pegi Bangkok dah...
    8 hingga 12-Nov-2013

    Bangkok Actual

    Bangkok Hubby


    Kak Jah juga qualified trip percuma ke Umrah. Syukur... Kepada rakaniaga yang masih belum qualified, anda masih sempat lagi berusaha untuk layak, tarikh tutupnya adalah pada Jun-2014. Jom kita pergi sama-sama ramai-ramai. Kalau boleh jangan ada seorang pun yang tertinggal. Nak layak senang jer - komisyen topup u cecah rm1,000 sebulan in any month. Itu aje syaratnya! Senang sangat...

    Umrah2


    Ada satu lagi... ini extra best... mana tak nya, selama ni sebelum join TTTE Kak Jah pakai telco C lebih 20 tahun - tak dapat apa pun yang best, tapi kini tidak lagi... bila Kak Jah tukar, pakai TTTE, hanya dalam masa 5 bulan sahaja (bil/topup Kak Jah memang tinggi sebab Kak Jah selalu hubungi prospek & downlines Kak Jah yang ramai tu, ribu-ribu) - Kak Jah dah qualified tukar points dengan tiket kapalterbang AirAsia ke Gold Coast, percuma! Yes Gold Coast percuma... sapa nak bagi beb... Hmmm... kalau lah Kak Jah tukar 20 tahun yang lepas, berapa banyak kali Kak Jah boleh round the world ke mana-mana destinasi yang AirAsia pergi! Huh! Tapi errrr.... 20 tahun yang lepas program WOW ni belum ada lagi la.... apa darrrr... kikiki...

    GoldCoast
    Ok Gold Coast, here Kak Jah comes...
    Eh, tak boleh pergi lagi la, en. suami ku belum qualified lagi... cepat la bang... or abang bayar jer la sendiri tambang tu... hahaha... Oh, anak-anak pun nak ikut jugak ni... pedehal, duit bonus 11hb/ 21hb/ 25hb/ 31hb setiap bulan kan ada :-) & InsyaAllah terus meningkat... amin...


    *****


    Sepanjang Tahun 2013:
    Company Roadshow


    Di Bandar-Bandar besar di seluruh Malaysia... Full house... mendapat sambutan hangat... Ramai lagi orang tak tahu lagi ni... Market sangat fresh & besar. Timing yang tepat untuk join sekarang.


    12345678901234567890123456789012
                                                                 
    Kisah Kejayaan Kak Jah di bisnes sebelum ini iaitu Score A Program (summary):
    • Bulan pertama berhenti kerja (Mac-2009), bulan ke-2 (Apr-2009) income RMBerbelas ribu sebulan (sama macam pendapatan masa kerja makan gaji selama 20 tahun). Bulan ke-3 (Mei-2009) income RM23 ribu sebulan, bulan ke-4 (Jun-2009) RM30 ribu sebulan, bulan ke-5 (Jul-2009) RM60 ribu sebulan.
    • Bulan ke-7 (Sept-2009), masuk dalam KMC (KENSHIDO MILLIONAIRE CLUB)!
    • Bulan Oct-2009, dinobatkan sebagai TOP-1 INCOME EARNER (selepas Jutawan) & TOP-SPONSOR No.1.
    mmb2
    • Bulan Dec-2009 (bulan KESEPULOH di dalam bisnes ini), CAPAI SEMUA DI “HALL-OF-FAME” bermula dgn 'Top Sponsor', 'Top Income Earner', 'Elite Club', 'Millionaire Club' dan 'Crown Manager'.  Juga melahirkan Berpuloh-Puloh orang di bawah rangkaian, berpendapatan 5 Angka Sebulan, dan Seorang Millionaire Earner, hanya dalam masa beberapa bulan sahaja.
    • Dalam masa 13 Bulan Sahaja (Mac-2009 hingga Apr-2010), menjadi JUTAWAN WANITA PERTAMA di dalam program ini dan juga Jutawan Yang Pantas!
    • Pada Bulan Jun-2010, dinobatkan sebagai JUTAWAN WANITA PERTAMA, TOP-1 INCOME EARNER (selepas Jutawan Pertama) dan juga TOP-SPONSOR No.1 sekali lagi!
    mmb3
    • Pada 7 & 15-Mei-2011, dinobatkan sebagai MMC (MULTI-MILLIONAIRE CLUB), Rangking ke-2. & Hanya mengambil masa 23 bulan untuk jadi Multi-Jutawan! (Multi-Jutawan Wanita Pertama & Multi-Jutawan Wanita Terpantas).
    mmb5
    • Di dalam rangkaian beliau KJJ telah lahir 9 orang ke ‘Kelab Multi/Jutawan/Qualifier’, pulohan orang berpendapatan 5 angka sebulan, & ratusan orang 4 angka sebulan.
    • Pada Nov-2012, organised by MLM Toper at PWTC, dari semua syarikat MLM di seluruh Malaysia, beliau terpilih bersama 11 orang Jutawan MLM yang lain mendapat anugerah "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).
    MDIE-11


    Kisah Kejayaan Kak Jah di Majalah/Buku:

    potensi
    Majalah Potensi (Aug-2010)

    Media Sukses-2

    Malajah Media Sukses (Feb-2012)


    mdie

    Buku Million Dolar Independent Enterpreneur (Nov-2012)


    *****

    Kenangan SAMA-VI: Stadium Melawati, Shah Alam, Mei-2012

    Perhimpunan lebih 8 ribu orang networkers!

    stadium

    Habis 1 Stadium Kak Jah suruh buat Langkah 1, Langkah 2, Duplikasi. Hihi...

    Langkah 1




                                                                 

    Kehidupan Kak Jah


    Bersama kereta:

    Latest Car
    Kereta baru saya BMW X5 berharga lebih setengah juta ringgit hasil bisnes Score A selama setahun (Feb-2010).
    *Ini gambar Okt-2012.


    Ini pula rumah baru saya:

    Rumah Bangi-2
    Sebuah rumah berkembar 2 1/2 tingkat berharga lebih satu juta ringgit. Dah siap awal tahun 2012.
    *Latest: Rumah ini telah dijual.

    Rumah banglo saya, dah siap pertengahan tahun 2012.
    *Gambar: Tak perlu tunjuk lah :-)
    Dah duduk sejak Feb-2013.


    Bukan itu sahaja...

    ...Saya tiada lagi hutang (except car & housing loan yg tak akan habis pun),

    ...Saya bagi lebih pada orang tersayang,

    ...Saya bantu orang susah,

    ...Saya mengubah ramai lagi kehidupan di bawah rangkaian saya yang mendapat pendapatan extra.

    Teman-teman sedarlah,

    Plan A anda iaitu apa yang anda buat sekarang, tidak memungkinkan anda mencapai impian anda. Peluang dah datang depan mata, tuhan dah bagi, peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup. Sambut lah peluang yang wow ini.

    ~Ikhlas, Kak Jah

    Hakcipta Terpelihara © 2014 www.bisnesjaya.com

    Dilarang mengeluar ulang atau menggunakan mana-mana kandungan laman ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali tanpa kebenaran bertulis Pn Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah, Multi-Jutawan Network Marketing.
    Disclaimer: Ini adalah website persendirian saya. Website rasmi syarikat di www.toneexcel.com